Blogger Widget

tirsdag den 30. januar 2007

Outer-Space i Mod Strømmen

Når radioprogrammet Mod Strømmen (98.9 FM / 98.8 Hybrid) går i æteren torsdag d. 1. februar 2007, kl. 18-20, kommer det til at handle om fjerne planeter og gæster fra rummet. Kort sagt, vi skal på rundtur i Outer-Space.

Ifølge ufologer kan man finde de ældste beretninger om gæster fra rummet i sagn og gamle myter. En respektabel kinesisk fortælling, omtaler således et fjernt "land af flyvende kærrer", beboet af en-armede, tre-øjede folk, der kører i bevingede stridsvogne med forgyldte hjul. "Drona Parva", en samling af Sanskrit-tekster, beskriver luftkampe mellem guder i flyvende maskiner, der bliver kaldt "vimanas".


Blandt ufo-forskerne er der stor enighed om, at de mest betagende historier er fundet i Biblen. Tag fx. profeten Elias fra Det Gamle Testamente, der steg til himmels i en "vogn af ild". Eller Jakobs syn fra 1. Mosebog, af engle klatrende på en stige ind i himlen. I fortællingen om Moses, der leder israelitterne ud af Egypten og tværs over Sinai til det forjættede land, hedder det: "Herren gik foran dem om dagen med en søjle af skyer for at vise vej, og om natten med en søjle af ild, så de kunne rejse både dag og nat."

Af de mulige ufo-observationer i Biblen, kommer den mest livagtige og minutiøse fra profeten Ezekiel. Da han var 30 år, omkring år 593 f. Kr., havde han et usædvanligt syn: "Jeg så, og se, der kom en storm fra nord og en stor sky med lys omkring sig. Ild flammede ud fra den. Ud fra ilden kom fire levende væsner. Sådan her så de ud: de havde form som mennesker, men hver af dem havde fire ansigter og fire vinger. De skinnede som glansen af poleret kobber". Senere hedder det, at de fire væsner gik rundt sammen og fra deres midte kom noget "som lignede brændende kul, som fakler der bevægede sig frem og tilbage mellem dem". Skabningerne var ligesom af en større opbygning, der omfattede fire sæt funklende ringe, hvor hvert sæt var et hjul i hjulet. Oven over det hele så Ezekiel, et brændende gudehoved, "som glødende metal fuld af ild".

Indenfor populærmusikken har både The Dixie Hummingbirds, John Lee Hooker og Woody Guthrie indspillet "Ezekiel Saw The Wheel". Om det nummer bliver spillet, når Mod Strømmen sender på torsdag, vil tiden vise? Hvis ikke, så er der med garanti, en lang række af andre numre, som kan tage lytteren med på rumrejse år 2007.

Ingen kommentarer: