Blogger Widget

mandag den 12. februar 2007

Tretten Byer

Glæd jer, kære københavnere! Onsdag d. 28. februar kommer Richmond Fontaine forbi Vega. I januar udkom gruppens syvende album 'Thirteen Cities'. Indspilningerne har i modsætningen til tidligere ikke har fundet sted i hjembyen Portland i Oregon, tværtimod forlagde bandet residensen til det tørre ørkenklima i Tucson i Arizona.

Det vil være dumt at påstå, at Richmond Fontaines frontmand og sangskriver Willy Vlautin, er en dovendidrik. Siden 2004 har bandet udgivet det lille Americana mesterværk 'Post To Wire' og i 2005 den mere sparsomme, dog i klasse A, 'The Fitzgerald', og ligeledes i 2005 'Obliteration By Time (New Recordnings Of Old Favorites), der viser gruppens rødder i punk/hardcore og som indeholder den fremragende hyldest til bandet Dead Moon 'Song For Dead Moon'. Yderligere er livepladen 'Live At The Doug Fir Lounge' kommet på gaden.

Dertil kommer, at Vlautin har udgivet bogen 'The Motel Life', der mest af alt minder om en prosaudgave af en af hans sange. Heri følger man to socialt og økonomisk marginaliserede brødre i og omkring spilleby Reno i Nevada, mens de venter på at deres held skal vende. Bogen er netop kommet i andet oplag i USA, ligesom den i løbet af 2007 bliver udsendt i Australien, Frankrig, Holland, Tyskland og Spanien.

Tekstmæssigt er der ikke sket noget dramatisk nyt på 'Thirteen Cities'. Vlautin skriver stadig om de fortabte, de ensomme og rodløse eksistenser. Ordene er knappe, men det musikalske univers er blevet mere flersidigt. På åbningsnummeret 'Move Back Home #2' bringer hornsektionen, der består Joey Burns og Jacob Valenzuela fra Calexico, lytterne ud på støvede amerikanske ørkenveje, mens Vlautin fortæller historien om en mand, der bor i sin mors kælder, uden tegn på, at han har tænkt sig at ændre på den situation. Howe Gelb fra Giant Sand medvirker desuden på klaver på '$87 And A Guilty Conscience That Gets Worse The Longer I Go'.

Behøver her at stå mere? Bortset fra at 'Move Back Home #2' er at finde her.

Ingen kommentarer: