Blogger Widget

onsdag den 7. november 2007

Hjemstavn

"Lidt historielæsning kunne lære os, at det er udvikling og sammenblanding, der gør, at en kultur bliver sund og kan forholde sig til omverdenen"

- citat Jens Unmack, Information, 25. oktober 2007, sagt i forbindelse med den snarlige udgivelse af pladeprojektet 'Hjemstavn'.

Som historiker, som denne bloggerkugle, har papir på at være, kan han kun råbe HØRT! 'Hjemstavn' udkommer 12. november, men det er allerede muligt at smuglytte til hele molevitten her. Titlen siger muligvis det hele. Hvis ikke, så indeholder 'Hjemstavn' tretten numre, der på den ene eller anden måde har forbindelse til ‘det derhjemme’. Hvad enten, det så er Ålborg, Vejle, Hørsholm, Amager eller Kbh. V.

Det slår dog undertegnede, at de to projektmagere, Jeppe Krogsgaard Christensen og Morten Sternberg, i de interview, der er dukket op, hele tiden lægger vægt på, at fortælle at det ikke er et 'nationalt' projekt. Er det overhovedet nødvendigt? Bloggeren her vedkender, at glosen hjemstavn både er altmodisch, som henkogt, og i visse kredse decideret lummer. Men hvorfor så ikke prøve, at erobrere ordet eller hjemstavnen tilbage fra dem, der har bemægtiget sig det/den? Det er måske også det, der bliver forsøgt?

Her er de tretten bud på hjemstavnssange:

1: Jens Unmack: Sønder Boulevard
2: Sterling: Liv På Mors?
3: Olesen-Olesen: Den Slags Fik Man Tæsk For Dengang I Min By
4: Thomas Thomsen: KBH
5: Larsen & Furious Jane: Havet Og Henne
6: Mikael K: B 52
7: Dub Tractor: Hørsholm Midtpunkt
8: Breumm: Vejle Af
9: Entakt: Lysene I Roskilde Havn
10: Lise Westzynthius: Sensation
11: Juncker: Pænt Farvel
12: Per Vers: City Of Dreams (Hjemstavn-remix)
13: Mike Sheridan (feat. Frida Brygmann): Stilhed

Ingen kommentarer: