Blogger Widget

onsdag den 13. februar 2008

Ekskursion

I disse dage tripper Peter H. Olesen på Ole Sarvig som storbypoet. Det får umiddelbart denne bloggerkugle til at tænke på digtsamlingen ’Asfaltens Sange’ af Emil Bønnelycke. Hvilket igen bringer mig videre til Vestre Kirkegård. Og hvorfor så denne associationsrække? Bønnelycke ligger begravet på Danmarks største kirkegård. Og nu er det langt om længe lykkedes Center for Kirkegårde under Københavns Kommune, at fået lavet en folder om Vestre Kirkegård, som enhver kan nappe ved hovedindgangen.

Lad os opholde os lidt ved digterne og forfatterne. Bønnelycke ligger nemlig ikke alene derude i Sydhavnen. En del andre fra samme faggruppe har deres sidste hvilested der. I spredt fægtning, kan jeg nævne Tove Ditlevsen, Nynne Koch, Herman Bang, Hjalmar Söderberg, Vilhelm Bergsøe etc.. Dertil kommer en række forfattere, hvor man også skal lægge mærke til gravmælet. Sophus Schandorphs er lavet af Harald Slot-Møller, Carl Bruuns af Martin Nyrop og Louis Hasselriis, Thor Langes af Niels og Johan Thomas Skovgaard, Sophus Michaëlis og Peter Nansens er kreeret af Rudolph Tegner. Listen er længere.

Her er det muligt, at se flere af gravstenene, ligesom der er henvisninger til, hvor andre danske forfattere er begravet. Sarvig ligger f.eks. på den smukt beliggende Bavelse Kirkegård, ikke langt fra Glumsø på Midtsjælland.

Apropos Olesen, undrer det denne skribent, at der ikke er blevet plads til tekstforfatteren Thøger Olesen i hæftet. Hvem kender ikke ’Hvis Jeg Nu Var Arbejdsløs’ og ’Storkespringvandet’? Mellem os kan jeg dog fortælle, at han er bisat i Urnehave A, omtrent et stenkast fra, hvor Herman Bang ligger under en rødbøg.

Ingen kommentarer: