Blogger Widget

onsdag den 26. marts 2008

Kan jeg høre dit hjerte?

Aidan Moffat eller Aidan John Moffat, som der står på hans dåbsattest, var den småsnakkende og til tider mumlende halvdel af den skotske post-folk duo Arab Strap. Før han fandt sammen med Malcolm Middelton i Arab Strap i midten af halvfemserne, havde han ikke helt kunne beslutte sig for om han skulle spille i gruppen The Angry Buddhists eller i ditto Bay. I 2002 indspillede han solodebuten ’Hypnogogia’ under navnet Lucky Pierre. I efteråret 2006 gik Middelton og Moffat hvert til sit med beskeden om, at Arap Strap havde ”run its course”.

I februar i år udsendte Moffat’s albummet ’I Can Hear Your Heart’. Et album i gængs forstand er der ikke tale om. Gennemsnitstiden på numrene eller rettelig lyriske tekstbidder er omkring et minut, og Moffat anbefaler at læse novellen ’Poop’, der følger med udgivelsen, før man går til musikken, der har undertitlen ’Loop’. Om de 24 numre, er små vignetter, spoken word eller noget helt tredje, må være op til den enkelte lytter. Musikalsk har Moffat mixet minimale beats, skrattende støj og nattejazz sammen i et sovekammerkosmos. Som man måske kan forvente af en mand, hvis tidligere orkester var opkaldt efter en erektionsring, er sex det primære emne. Albummet er blevet kaldt ”Portrait of the Artist as a Young Hard-on”, men der står langt mere på spil, som der så ofte gør i slige situationer, hvis der er et ønske om at få kærligheden med.

Lyt med i morgen, torsdag d. 27. marts, hvor Mod Strømmen (98.9 FM /98.8 Hybrid) fra kl. 18, sender anden afdeling om musik fra Skotland.

Ingen kommentarer: