Blogger Widget

søndag den 18. juli 2010

Radioåret i farvebilleder (2. del)

Det første besøg vi fik på den anden side af nytår var af Straight From The Harp. Debutalbummet, ’Rain Rain Down Down’, fra i år, burde stå hos enhver seriøs pladesamler. Lady Lützen og Jarno Varsted bor og arbejder fra Berlin, hvilket udgivelsen bærer utvetydigt præg af. Udtrykket er nuanceret. Ingen nordjysk sommerhusidyl. Misopfat det ikke, alting til sin tid. Duoens electro-beat har sit udspring i det urbane med kontinuerlige indtryk af nye kvarterer, nye lyde, nye mennesker og ny trafik. Til efteråret udsender Straight From The Harp et remix-album, med deltagelse af en række interessante navne.

Syreregn blev nævnt i den første skildring af radioåret 2009-10. Nu er der kommet en dato på udgivelsen af live-split-albummet med The Teacompany. Fredag, d. 27. august, er der släppfest på Rust i Guldbergsgade. Der var godt nok en fotograf til stede, da Syreregn var forbi i januar, men efter som det var en ven af gruppen, betragter vi det, så at sige, ikke som egenproduktion. Kameraet var heller ikke med, da Niss Stricker var på besøg i begyndelsen af februar. Mon ikke, der er en mulighed for at høre og se ham rulle sig ud på adskillige instrumenter, når Lotus Krokus spiller på tidligere nævnte tre-dags-festival i Thy Lejren?
Julie Runa alias Roxy Jules, et kælenavn, der har hængt ved siden gymnasiedagene i Thisted, Thy, har alsidige inspirationer og ben i flere lejre. Udover det støjende soloprojekt (Roxy Jules), spiller hun med SPEkTR, Marybell Katastrophy og Kim Las. Undervejs i udsendelsen blev lytterne præsenteret for tre kompositioner, som Runa gerne selv ville have skrevet; Chris Isaak’s ’Wicked Game’, Neil Young’s ’Old Man’ og Dolly Parton’s ’Jolene’.

”På sin første soloudstilling i en dansk kunstinstitution vil Rose Eken (f. 1976) skabe en totalinstallation bestående af en række videoprojektioner akkompagneret af soundtracks, komponeret af en række forskellige musikere. Filmen, der blander realfotografi og affotograferede tableauer i form af minuaturemodeller, tager os med på en fragmenteret indre rejse i erindringens rum, hvor flere parallelle handlingsforløb udspilles simultant.”
- fra Overgaden, Institut for Samtidskunst. Kommende udstillinger.

Straight From The Harp spiller i øvrigt ved åbningen af Ekens udstilling, d. 3. september 2010.
Pinkunoizu, her repræsenteret ved Andreas Pallisgaard, har høstet fabelagtige koncertanmeldelser de seneste måneder. Programmet afspejlede de mangeartede input Pinkunoizu arbejder med. Fra multi-instrumentallisten Charles Stearin (Broken Social Scene, Do Make Say Think) konceptuelle soloalbum, The Happiness Project, over Beck og Smog til etiopiske Ayaléw Mèsfin & Black Lion Band og cambodjanske Ros Sereysothea.

Ingen kommentarer: