Blogger Widget

onsdag den 2. marts 2011

Svensk psych i Ragnhildgade

Det her kan blive en interessant aften. Også selvom man, som denne bloggerkugle, kun har nogle ganske få nedslag i orkestrenes musik, bag sig. Det materiale, der flyder rundt på nettet med grupperne, lover særdeles godt.

Kendetegnede for alle tre er kærligheden til det organiske og repetitive. Flowers Must Die hører til i den tunge ende af skalaen, med lange udsyrede guitarexcesser. Selv kalder de stilen improviseret psykedelisk space-blues.

Instrumentalorkestret Hills har en sjat af det samme, men det er dog som om, at når man venter en drejning over mod mere stenede, psykedeliske stemningslandskaber, så tager prog-rocken over, hvilket ikke altid falder lige heldigt ud. Men igen, bedømmelsen bygger kun på få gennemlytninger. En chance bør de have.

Sveriges Kommuner & Landsting (SKL) er folk-psych med tydelig afsæt i svensk tradition. Instrumenteringen er elektriske og akustiske guitarer, MOOG og Hammondorgel, violiner og mandoliner m.v. SKL behøver i grunden ikke så meget omtale, fordi det er muligt at hente deres fortrinlige uudgivne cd ’Spelar’, via dette link.

Ingen kommentarer: