Blogger Widget

mandag den 21. marts 2011

Woods og Outerspace II

I oktober 2009, skrev undertegnede følgende, efter at have lyttet til amerikanske Woods:

”Hvis folkrock-duoen, Woods, havde eksisteret for fyrre år siden, havde det sandsynligvis slået sig ned side om side med Roger McGuinn, Jackson Browne, Carole King og Graham Nash i Laurel Canyon i Los Angeles. Her i 2009 er det mere funky at være bosiddende i New York, og det er præcis, hvad duoen er.

Tidligere i år ledte nummeret ’The Dark’, der er b-side på 7” singlen, ’Sunlit’, denne signatur på sporet af bandet. Det viste sig, at Woods havde fire album bag sig og at medlemmerne ikke var novicer indenfor deres område. Jeremy Earl er indehaver af plademærket Fuck It Tapes, mens Jarvis Taveniere også slår sine folder i grupperne Meneguar og Wooden Wand.”
I 2010 kom pladen ’At Echo Lake’, hvorpå Woods fortsat havde snablen dybt nede i det syreboblende folk-reservoir. Ved første gennemlytning kan springet fra 2009s ’Songs of Shame’, synes at være af ren semantisk karakter. Det indtryk holder så alligevel ikke. Hvor det på det netop omtalte album lader til, at Woods har været godt tilfreds med en slags uformel tilbagelænet lejrbålsfolk, så har det på ’At Echo Lake’ åbnet op for andre musikgenrer. Strækkende sig fra det støjende og forvrængende over sjælfuld country-rock til mere brug af elektroniske hjælpemidler.

Når Woods går på scenen på Loppen på onsdag, kl. 21.00, er det formentlig udvidet til en kvartet.

Efter sidste års Roskilde Festival, havnede denne bloggerkugle af uforklarlige årsager på en mailing-liste, hvor pladeselskabsfolkene bag Yourspace-teltet udvekslede erfaringer og billeder. Blandt sidstnævnte var dette morsomme foto, som er taget backstage Yourspace, under en af VM-kampene fra Sydafrika. Siden har undertegnede forhørt sig lidt rundt omkring, for at få sat navne på denne brogede flok sortklædte rock’n’rollere. Det er endnu ikke lykkedes fuldt ud.

Torsdag og fredag er der måske chance for at få sat navne på samtlige ansigter. De to dage samler plademærkerne Bad Afro, Red Tape, Hjernespind, Play/Rec, Orpheus og PonyRec sig nemlig i Stengade 30, hvor de under etiketten Outerspace II, giver nogle fine bud på, hvilke grupper de mener skal spille på årets festival.

Torsdag spiller The Setting Son, Papir, Green Pitch og A Tree of Night. Fredag gælder det Obstacles, Radio Saigon, The City Kill og Aron and the Blackbeacon Orkestra.

Ingen kommentarer: