Blogger Widget

onsdag den 6. april 2011

’Boogie 4 Stu’


"Ian Stewart. I'm still working for him. To me the Rolling Stones is his band. Without his knowledge and organization ... we'd be nowhere."
- Keith Richards om Ian ’Stu’ Stewart i selvbiografien ’Life’, 2010.

’Boogie 4 Stu’ er et hyldestalbum til pianisten Ian Stewart, der døde i december 1985. ’Stu’ var, som Richards citatet mere end antyder, drivkraften i det tidlige Rolling Stones. Historien om, hvordan Stones daværende manager Andrew Loog Oldham i maj 1963, blev enig med sig selv om, at den kraftige, firkantede Stewart ikke passede ind i det image, han forsøgte at give gruppen, er fortalt mange gange. Det gør den ikke dårligere. Men for lige at sætte tingene lidt i perspektiv, så blev Stones ved med at bruge ’Stu’ til både indspilninger og koncertturnéer.

Manden bag ’Boogie 4 Stu’, pianisten Ben Waters, havde i første omgang tænkt sig, at det skulle være et soloprojekt. Som studieoptagelserne skred frem, kom der dog flere og flere indover. Begyndende med Charlie Watts og Jools Holland, derfra var der ikke langt til Keith Richards, Mick Jagger og Ronnie Wood. At Bill Wyman også deltager fortæller lidt om den respekt der står om Ian Stewart. Derudover dukker PJ Harvey op.

Det nummer, der nok er set mest frem til er coveret af Dylans ’Watching The River Flow’, som inkluderer nævnte medlemmer af The Rolling Stones, både nuværende som tidligere.

Watching The River Flow by Eagle Rock

2 kommentarer:

Torben sagde ...

Med til historien om genforeningen hører, at Jagger og Richards indspillede deres bidrag hver for sig...

hhs sagde ...

Det vidste jeg så ikke. Interessant. Tak.