Blogger Widget

mandag den 4. april 2011

’(Love’s) Ring Of Fire’

Bandnavne har det af og til med at fortabe sig i glemslens tåger. Andre musikere kan ordret huske de samtaler og refleksioner, der førte til, at en gruppe kaldte sig ditten eller datten. L.A.-orkestret Wall of Voodoo, havde endnu ikke bestemt sig for et navn, da det fik deres første gig. Frontmanden Stan Ridgway havde i spøg sammenlignet bandets brug af synthesizer, trommemaskiner og Farfisa-orgel med Phil Spector's Wall of Sound. Den fangede en ven af gruppen og lod en sidebemærkning falde om, at det lød mere som en ”mur af voodoo”. Navnet blev hængende.

Wall of Voodoo udsendte i 1980 deres selvfinansierede debut-ep. Selvom den fortjener en grundig omtale, så bliver det ved et mellemakt i dag. Pladen indeholder nemlig en mageløs version af countrysangen ’Ring Of Fire, som Johnny Cash gjorde populær. Første halvdel af Wall Of Voodoo’s udgave bliver båret af mørke synthklange, i anden vælter der en dissonant støjende guitar ind, mens synthesizeren forsøger at holde trit med temaet fra 1966-actionfilmen, ’Our Man Flint’. God fornøjelse.


Nu er der sikkert en læser eller to, der undrer sig over ordene; ”som Johnny Cash gjorde populær”. Og ikke bare populær-populær, det blev også det største hit i Cash’s karriere med mange uger på toppen af den amerikanske hitliste. Sangen er skrevet med hjælp udefra af den senere fru Cash, June Carter, og blev første gang indspillet af hendes søster Anita Carter i 1962. Så vidt undertegnede genkalder sig, så bliver tilblivelsen af nummeret skildret knusende smertefuldt i Cash-filmen ’Walk The Line’ fra 2005. Optagelsen herunder, der stammer fra en radioudsendelse, fortæller en smule om, hvad der inspirerede June Carter til at skrive ’(Love’s) Ring Of Fire’.

Ingen kommentarer: