Blogger Widget

lørdag den 10. september 2011

Country Shakey

På Neil Youngs officielle Soundcloud-side, ligger der kun et nummer. Det har til gengæld været længe undervejs og savnet af inderkredsen. Det aldrig før udsendte ’Grey Riders’, stammer fra ’A Tresure’ med Neil Young & The International Harvesters, niende udgivelse i arkivserien, der udkom i juni. Albummet er sammensat af forskellige touroptagelser, indspillet fra efteråret 1984 og langt ind i 1985. Umiddelbart kan det dog godt minde om en lang koncert.

Vi befinder os midt i Youngs ”svære” firser-periode med eksperimenter indenfor rockabilly, elektronisk musik, blues og en afart af hardcore. Årene forekomme dog ikke helt så vanskelige, som musikjournalister ynder at beskrive dem, når han spiller countrymusik.

’A Tresure’ lægger fra land med nogle fine og velafbalancerede udgaver af ’Amber Jean’ og ’Are You Ready For The Country’. Shakeysk i et og alt. Det er dog anden halvdel, der har mest at byde på. Fra ’Get Back To The Country’ over en fremfarende ’Southern Pacific’ og ’Nothing Is Perfect’ til ’Grey Riders’ lukker pladen ned. Sidstnævnte nærmer sig ligefrem noget, der kunne have været på ’Everybody Knows This Is Nowhere’ med de forvrængede guitarriff mellem versene og Neil Youngs tåreblændede solo.

Grey Riders by Neil Young Official

Ingen kommentarer: