Blogger Widget

torsdag den 10. november 2011

Black Bananas & Kurt Vile: ‘Before They Make Me Run’


For en lille uges tid siden, fik jeg et tip om, at det tidligere medlem af den amerikanske duo Royal Trux, Jennifer Herrema, var på vej med en ny plade under navnet, Black Bananas. Der er sket meget siden Royal Trux’s udgav dets to første, mildest talt rodede, hvis ikke nærmest utilgængelige album, i henholdsvis 1988 og 1990. De blev senere efterfulgt af 70’er-orienteret rock af den mere støjende og skurrende karakter, da bandet fik en millionkontrakt med Virgin. En ting, der dog stadig er intakt hos Herrema, er fascinationen af Keith Richards.

Den mandlige halvdel af Royal Trux, Neil Hagerty, havde allerede i midten af firserne, da han spillede med Jon Spencer i Pussy Galore, været med til at indspille og udsende hele ’Exile On Main Street’-pladen, der i den grad bærer Richards navnetræk, i et begrænset kassettebåndsoplag, som er fuldstændig uopdrivelig i dag. I midten af halvfemserne løb duoen endvidere ind i Richards i Memphis, Tennessee, da de var ved at færdiggøre dets første album for Virgin. Det blev til dette interview.

Og nu her i 2011, har Jennifer Herrema, som en forløber for den nye udgivelse, slået sig sammen med årets indie-darling Kurt Vile og har udsendt en bragende god version af Keith-kendingen, ‘Before They Make Me Run’, fra ’Some Girls’.

Black Bananas and Kurt Vile - Before They Make Me Run (The Rolling Stones cover) by rfp86

Keith Richards modtog iøvrigt Norman Mailer-prisen for selvbiografien, 'Livet', i går aftes.

3 kommentarer:

capac sagde ...

http://sister-hell.blogspot.com/2008/11/pussy-galore-exile-on-main-street-1986_13.html

HHS sagde ...

Takker. Jeg har hørt en del af materialet tidligere. Selvom jeg er stor Stones-fan, så er det ikke en absolut nødvendighed, at eje Pussy Galores udgave. Men tag et lyt og døm selv.

capac sagde ...

Nej, jeg vil også overlade det til nørderne at jagte den plade. Og jeg sidder og tænker på, hvornår jeg sidst har hørt et godt cover af et Stones-nummer? Der er ingen, der spiller Stones som Stones selv...