Blogger Widget

mandag den 14. maj 2012

Baby Woodrose, Black Pussy, Straight From The Harp, Mellemblond, Troldmand og Papir.


I en tid, hvor selv granvoksne mænd falder i svime over ligegyldig, semi-elektronisk drømmepop. Pop, der postulerer at være inderlig, men i bedste fald er fortænkt. Ja, så er det vidunderligt, at have Baby Woodrose tilbage. Bandet er på vejene med pladen 'Third Eye Surgery’ i disse dage. Et album, der står og vipper på et hvæsset knivsæg. På den ene side, er der det syrede og udsvævende med guitarexcesser og fri leg. På den anden, skarptskårne, søde popsange. Det synspunkt, står jeg ingenlunde alene med. At jeg hælder mest til førstnævnte, skal ikke være en hemmelighed. Kritikerne har da også delt sig i to nogenlunde lige store lejre. Ikke for eller imod ’Third Eye Surgery’, men i spørgsmålet om hvilken vej Baby Woodrose, burde have valgt?

Ud fra det jeg kender til Lorenzo Woodrose og crewet bag, så er blendet imidlertid yderst velovervejet. Det minder tilmed om den formel, der blev anvendt på det sidste Dragontears-udspil, ’Turn On Tune In Fuck Off!’, fra 2010. Set-uppet var dog ikke helt så determineret på den plade. Om ikke andet, så har formlen virket. Det er vist aldrig sket før, at vinyloplaget af en Woodrose-plade, er solgt i så mange eksemplarer, så hurtigt!

På onsdag, d. 16. maj, spiller Baby Woodrose sammen med Black Pussy, som lige har sendt en 7” på gaden, hør og hent mere her, på Loppen. Torsdag gælder det Herning, fredag Odense, lørdag Horsens, mens Templet i Lyngby og Studenterhuset i Ålborg, venter d. 25. maj og 1. juni.  

Kr. Himmelfartsferien byder også på duoen Straight From The Harp, hvis nye album, 'I'm On Fire Just For You', indeholder flere facetter end debuten fra 2010. Det er dog immervæk stadig mundharpen og beatet, der holder det hele sammen. De spiller sammen med uforlignelige Mellemblond i Islands Brygge Kulturhus, fredag d. 18. maj, kl. 21.00

I lørdags omtalte jeg ganske kort Troldmand og Papirs igangværende lille Europa-turné. Lørdag, d.19. maj, rammer den Tingbjerg. Her har syrerockfestivalen Music Mountain inviteret dem til at spille til ”et forsøg på at samarbejde med andre kunstnere og på at bringe væsentlig eksperimentalkultur til nye publikum på uventede stede.”, som det hedder på hjemmesiden. Troldmand og Papir er annonceret til kl. 18.00 på scenen foran Tingbjerg Kunsthal, Ruten 14, 2700 Brønshøj.

Her en brøkdel af det, som Papir er rundet af. Eller sagt med andre ord, det de nåede at spille, da de besøgte Mod Strømmen i februar:

1. Papir – Sunday (2011)
2. Agitation Free – Laila, Part 2 (1973)
3. Organisation – Milk Rock (1970)
4. Yo La Tengo – Pass the Hatchet, I Think I’m Goodkind (2006)
5. Ornette Coleman – Bourgeois Boogie (1988)
6. Papir – Lykk Trep-r Hi-Losé (2010)
7. Love – Love Is More Than Words (Or Better Late Than Never) (1969)
8. Hans Joachim Roedelius – Johanneslust (1978)
9. Harmonia – Arabesque (live) (1973)
10. Papir – Monday (2011)
11. Talk Talk – After The Flood (1991)

   Papir by Mod Strømmen 

Ingen kommentarer: