Blogger Widget

mandag den 8. oktober 2012

The Setting Son: ‘Before I Eat My Eyes & Ears’

Coveret er efter sigende et selvportræt af Sebastian T.W. Kristensen

I dag udsender Bad Afro The Setting Son’s tredje album, ’Before I Eat My Eyes & Ears’. En plade, jeg har set frem til, siden gruppen for et stykke tid tilbage meldt ud, at det sidste arbejde nu lå i hænderne på den amerikanske producer Kramer, ham med Galaxie 500, Half Japanese, Urge Overkill, Daniel Johnston m.v. Ikke fordi, jeg omgående kunne få øje på en indlysende forbindelse, men det lød som en spændsigt match. Undervejs gik der dog et-eller-andet galt mellem dem, så bandet har selv taget hånd om produktionen i Orangeriet i København.

Det er de sluppet godt fra. I forhold til ’The Setting Son’ fra 2007 og ’Spring Of Hate’ fra 2009, er udtrykket mere facetteret. I den ene anmeldelse, jeg har læst, bliver ’Before I Eat My Eyes & Ears’, sammenlignet med Emma Acs og The Inbred Family’s debutplade fra sidste år. Det er nok en uafværgelig konsekvens, når bandene er næsten identiske. Jeg ved ikke helt om det holder.

Sangskriver Sebastian T.W. Kristensens materiale læner sig op af en traditionel popstruktur. Umiddelbart befinder vi os i et lyst rum, med muntre og ligefremme upbeat-melodier, flerstemmige harmonier, jangleguitar og en smule Hank Marvin. Men kun umiddelbart, pladen emmer nemlig også af rastløs energi, der måske bliver brugt til at holde det mørke, der er hele tiden ligger på lur, i skak?

En ting, tør jeg dog slå fast med sikkerhed, The Setting Son har hjertet og hukommelsen på rette sted, når de med deres eget originale take på psych-pop, bevæger sig rundt mellem freakbeat, bubblegum og sunshine-pop.

Åbningsnummeret og anden singlen, ’Eat My Fear’:

Ingen kommentarer: