Blogger Widget

onsdag den 30. januar 2013

Chilensk kraut og Papir release


New York-selskabet Sacred Bones kommer sandelig vidt omkring. The Holydrug Couple og Föllakzoid, to af de seneste signings, er af alle steder samlet op i Chile, hvor selskabet har været på rov på psych-rock scenen i Santiago. At det så ikke er til at høre, de kommer fra Sydamerika, kan selvfølgelig også have noget med det at gøre? Sidstnævnte sværger i den grad til krautrock af den gamle skole. Ash Ra Tempel og Amon Düül ligger ligefor at nævne.

Föllakzoid (foll-ack-zoid) taler ligefrem om, at man i Sydamerika finder en slags tyngdekraft, der gør det muligt at komme i ”direkte dialog med andre steder, tider og dimensioner”. Det kan man sådan set ikke fortænke dem i, når man hører deres andet album, ’II’. Det er som taget ud af en kunstskole et sted i Tyskland for en halv menneskealder siden.


Danske Papir kan noget af det samme. Og dem er der tilmed mulighed for at høre i morgen aften på Drone, Nørrebrogade, hvor de fester for den nye Papir-plade, der er på gaden via El Paraiso Records, d. 11. februar.

Ingen kommentarer: