Blogger Widget

torsdag den 28. marts 2013

Internationale aftryk. The Wands, Halasan Bazar og Papa Woodrose


Siden radioudsendelsen med The Wands i begyndelsen af februar, er der et mindre anliggende, som har forfulgt mig. Et bandnavn, som jeg burde have nævnt, da The Wands satte ’25 O'Clock’ med The Dukes Of Stratosphear på. Lad mig fluks fortælle, at The Dukes Of Stratosphear var et dæknavn som det engelske orkester XTC brugte, når det spillede tresser-inspireret pop og psykedelisk musik og under hvilket de udgav to plader i firserne.

Med det ude af verden, så er The Wands lige blevet booket til en af Englands største psych-festivaler, Liverpool International Festival Of Psychedelia, der bliver afholdt, d. 27. og d. 28. september. Som det kan ses på den forløbelige plakat er de i eksklusivt selskab.

The Wands spiller opvarmning for Psychic Ills på Loppen, d. 20. april.

Halasan Bazar, som også har været forbi vort studie i Dronningensgade, har ligeledes fanget international opmærksomhed. Og det endda i et af de netmagasiner, der slår takten an, når det drejer sig om ny, alternativ musik, og som har formået at holde på læserne i det ellers så omskiftelige musikalske landskab. Jeg taler om Picthfork.

Her hedder det om sangen,’You & I’, fra bandets kommende plade, ’Space Junk’; ”a wiry psych-pop fever dream that delivers watery guitar lines, chiming xylophones, and appropriately zonked-out vocals from lead singer Fredrik Eckhoff. Halasan Bazar move beyond mere homage territory by vividly evoking the fuzzed-out bliss of a hallucinogenic-induced stupor, rather than dwelling on a chord-for-chord imitation of their influences.” Godt skuldret!


Halasan Bazar spiller opvarmning for Woods i Stengade, d. 15. maj. Nu på tirsdag, d. 2. april, kl. 20.00, fejrer de udgivelsen af ’Space Junk’ med et mindre traktement på baren, Kronborggade 3.

Baby Woodrose er altid en anbefaling værd. I skrivende stund turnerer de rundt i Italien. I april og maj gælder det Tyskland, Frankrig, Belgien og Spanien. Indimellem får de tid til at udsende en ny single ’Light Up Your Mind’ / ’Bubblegum’. Numrene blev til under ’Third Eye Surgery’-indspilningerne, men faldt stemningsmæssigt udenfor. Fredag, d. 5. april, mellem kl. 17 – 19, er der mulighed for at købe singlen og få en lille én til halsen i Route 66, Fælledvej 3, 2200 N.


Baby Woodrose spiller sammen med The Setting Son på Loppen, lørdag, d. 6. april. 

Ingen kommentarer: