Blogger Widget

lørdag den 2. marts 2013

Warm Soda. Powerpop anno 1976 og 2013


Alt var lagt til rette for Oakland-trioen Bare Wires, da de skulle spille på South By Southwest sidste år. De var i rotation på den landsdækkende, amerikanske radiostation NPR, ligesom de havde prydet forsiden af SF Weekly. Et eller andet gik der dog galt i Austin. Frontmanden Matthew Melton vil helst ikke tale om det. Kortfattet har han fortalt, at "Some things aren't made to go forever".

’Videre, videre’, kunne godt være Meltons leveråd. Bare Wires nåede vist at udgive fire album i deres korte levetid og allerede en månedstid efter opløsningen af bandet, stod Melton klar med et nyt orkester, Warm Soda. Dem hørte jeg for første gang med en hurtig og charmerende udgave af ’I’m Waiting For The Man’, på den fine hyldest til Bananpladen, der blev udgivet på Jon Dwyer fra Thee Oh Sees’ label, Castle Face Records, i efteråret 2012.

I den forløbne uge udkom Warn Soda’s debutplade, ’Someone For You’, på Castle Face. Kassettebånd kan rekvireres fra Burger Records. Udtrykket er ikke så langt fra Bare Wire. Eller Mikal Cronin, King Tuff, Gentleman Jesse, Ty Segall og de mange andre hurtigarbejdende og gudsbenådede fornyere af garagepop/rock i USA i disse år. Et par dage med forår i luften og knivskarp powerpop er en god kombination.

Her ’Busy Lizzy’, der er den seneste video fra pladen:


Tag også lige at hør ’Spellbound’ og ’Waiting For Your Call’:


Ingen kommentarer: