Blogger Widget

søndag den 5. maj 2013

Verdensmusik, Roskilde Festival 2013. Booker Peter Hvalkof besøger Mod Strømmen


Verdensmusikken på Roskilde bliver af flere stadigvæk betragtet som en festival på festivalen. Det hænger åbenbart ved. Jeg mener nu, at Roskilde har været gode til at integrere den i det store program. Den har ikke længere en speciel teltscene. Amadou & Mariam spillede på Orange sidste år.

Jeg ved ikke, om der på årets program er et navn, der kan bære den scene. Tuareg-guitaristen Bombino, hvis seneste udspil, ’Nomad’, er produceret af Dan Auerbach fra The Black Keys og udsendt af Nonesuch Records, er måske en mulighed? Det kommer vi nok lidt nærmere på torsdag, hvor Roskilde-booker Peter Hvalkof kommer forbi Mod Strømmen, for at tage os med ud på en rejse. Den kunne eksempelvis gå til Pakistan, Etiopien, Puerto Rico, Brasilien, Ukraine, Kina, Sydkorea m.v. For slet ikke at nævne, nabolandet Sverige, hvis Goat altså er verdensmusik?

Stil ind på 98.9 FM eller stream udsendelsen, mellem kl 18-20, torsdag d. 9 maj.

Øverst: Brasilianske Marcos Valle, coveret til danske, world-inspirerede Travelling Tribes debutplade 'Everything Seems To Change', der er mikset af Andreas Pallisgaard fra Pinkunoizu, pakistanske Meher & Sher Ali og colombianske Meridian Brothers.

Ingen kommentarer: