Blogger Widget

lørdag den 1. juni 2013

Er du punk?


I slutningen af april, så Musikquizzen.com dagens lys. Siden da, har jeg kigget forbi hver lørdag, for at afprøve min paratviden om musik. Der har været temaer om ’Den moderne cowboy’, ’Sange om biler’, ’VM i fodboldsange’ mv.

I dag handler det om punkrock. Og i den anledning er der hele to spørgerunder. Først ’Da punken var ung’. Den siger sig selv. At tale om sværhedsgrader er relativt. Ikke desto mindre, så er der også en ekspertquiz, ’Hvor gik punkerne hen?’ Med andre ord, hvad blev der af aktørerne efter de første eksplosive år? Søgte de nye græsgange? Forsøgte de sig i andre genre? Blev de til noget ved musikken? Spørgsmålene i den runde, har jeg været med til at forfatte.

Her en appetitvækker i form af et par spørgsmål, der blev droppet.

En kendt punkrockguitarist, fik i miden af firserne, en opringning fra Bob Dylan som han aldrig havde mødt, endsige talt med. Dylan bad ham om at sætte et band sammen til nogle studieindspilninger. En af sangene, et cover af Arthur Alexanders ’Sally Sue Brown’, dukkede senere op på ’Down In The Groove’. Hvem var guitaristen og hvilken ligeså kendt punkrockbassist fik han med i sessionsorkestret?

Hvad hedder den nu afdøde bassist, der på sit femte soloalbum ’Greatest & Latest’ fra 2000, fik sin kone, Barbara, til at synge en version af The Everly Brothers ’Cathy’s Clown’?

På Musikquizzen.com er spørgsmålene ledsaget af musik. Det kan jeg ikke gøre her, uden at røbe for meget. Svarene kan I finde i kommentarboksen.

Dagens to temarunder fra Musikquizzen.com:
Prøv din viden på Musikquizzen.com.

Ingen kommentarer: