Blogger Widget

søndag den 16. februar 2014

Kvinder pt.: Dot Wiggin Band


Med et par dages forsinkelse og lidt snyd. Indlægget var egentlig planlagt til i torsdags, men jeg blev fanget af noget andet. Og hvad angår snyderiet, så er der ikke tale om et rent kvindeband. Sidstnævnte skammer jeg mig dog ikke en brøkdel af et sekund over. Al den stund, at det drejer sig om Dot Wiggin. Hvem pokker er Dot Wiggin? Siger The Shaggs dig noget?

The Shaggs var en trio, som bestod af søstrene Wiggin, der udgav deres eneste plade, ’Philosophy of the World’, i 1969. Et album, som Lester Bangs kaldte “one of the landmarks of rock'n'roll history”. Frank Zappa mente tilmed, at The Shaggs var "better than the Beatles”. Og så skulle vejen ligesom være banet for de tre piger fra Fremont i New Hampshire. Bizarre taktarter, referencer til kinesisk musik og free jazz var dog alligevel for meget for datidens ellers meget åbne publikum. Sidenhen har ’Philosophy of the World’ vundet hævd, som en såkaldt offbeat-klassiker.

I efteråret 2013 meddelte Dot Wiggin, der sang og tog sig af guitaren i The Shaggs, ud af det blå, at hun havde indspillet sin første soloplade, ’Ready! Get! Go!’, 44 år efter ’Philosophy of the World’. Flere af numrene er helt tilbage fra The Shaggs-dagene, resten er arrangereret og skrevet sammen med New York-guitaristen, Jesse Krakow.

Her åbningssangen ’Banana Bike’, en charmerende barnlig sag, der lyder lidt hen ad Hermans Hermits:


Ingen kommentarer: