Blogger Widget

mandag den 17. marts 2014

‘Be What You Want To’. Link Wray og Jerry Garcia


Efter sigende brød Link Wray sig ikke synderligt om lp’en ’Be What You Want To’, som han udsendte i 1973. Lad det da også være sagt med det samme. Albummet rammer ikke samme nerve som det desillusionerede, ’Link Wray’, der kom et par år tidligere og som var optaget på en tresporsbåndoptager i det famøse, ombyggede hønsehus i Wrays baghave. En plade, hvor han skrev sine frustrationer over pladebranchen ud.

Neville Brothers indspillede senere ’Fallin’ Rain’ og ’Fire And Brimstone’. Sidstnævnte er gradvist ved at komme til sin ret. The Bootleggers feat. Mark Lanegan og Ralph Stanley har begge et cover af nummeret med i den amerikanske western ’Lawless’, Mange vil nok vide, at Nick Cave har skrevet manuskriptet til denne film. Soundtracket er såmænd også sat sammen af Cave og Warren Ellis.

Well, det var slet ikke den udgivelse, jeg ville fortælle om. ‘Be What You Want To’ ligger lidt i forlængelse af ’Link Wray’. Først af alt er den alsidig. Wray kommer rundt i genreren. Fra straight country, countryrock og blues til den rock’n’roll, der nok lå hans hjerte nærmest. Ved indspilningen, der foregik i San Francisco, havde han hyret en lang række lokale musikere. Heriblandt Jerry Garcia, det meste af Commander Cody & His Lost Planet Airmen plus Thomas Jefferson Kaye, som blandet andet producerede ’No Other’-pladen for Gene Clark og ellers havde arbejdet sammen med dignitarer som Kris Kristofferson, Rita Coolidge, Bob Dylan, Don Everly og Rick Danko.


Her en bluesy-affære med Garcia på guitar, lidt country og en længere ballade fra 'Be What You Want To Be':





Ingen kommentarer: