Blogger Widget

onsdag den 30. april 2014

Doe & Lowe i aften


”Nick Lowe debuterede med bandet Kippington Lodge, en tidlig udgave af Brinsley Schwarz, i 1967. Den fem år yngre John Doe elleve år senere med X. Nick Lowe var den begavede pub-rocker, som tidligt havde fangarmene tunet ind på punk. John Doe var som sanger og sangskriver i X indbegrebet af den tidlige californiske punk-scene, og senere udviklede X sig til at blive et af de helt store amerikanske rockbands, altså i mini-format, hvis I forstår. Nick Lowe ærkeengelsk, John Doe ærkeamerikansk. Og begge gør nu alligevel tingene på deres helt egen måde.”

- fra Borderline Magazine præsentation af Nick Lowe og John Doe, i forbindelse med, at de spiller i Amager Bio i aften.

Jeg behøver næppe sige mere. Det skulle da lige være, at John Does ’Never Enough’, er et af de fedeste numre, der er skrevet i dette årtusinde. Hverken mere eller mindre. I november 2012 præsenterede jeg sangen således:

”Hard-rockin’ John Doe fra X, med det, jeg betragter som nøglenummeret på ’Keeper’, der kom sidste år. En ram kommentar til den materielle rigdom, vi i den vestlige verden har det med at flashe i tide og utide. Og, det er slet ikke slut med det, for vi vil bare have mere og mere og mere. Eller det er under alle omstændigheder det politikerne tuder os ørene fulde af. Merforbrug, merforbrug, merforbrug, vækst, vækst, vækst…

“You’ve got a house full of junk
 a room full of junk
a closet full of junk
and it’s never enough.”


Ingen kommentarer: