Blogger Widget

onsdag den 21. maj 2014

About a girl from Spanish Harlem


Ronnie Spector forlod Phil Spector i 1972. Det skete efter, at hun i flere år bogstavligt talt, havde været spærret inde i parrets mondæne palæ. I hendes selvbiografi, ’Be My Baby: How I Survived Mascara, Miniskirts, and Madness’, fortæller hun om årene med The Ronettes og ægteskabet med sin gale boss, der bl.a. jævnligt tvang hende til at se filmen, ’Citizen Kane’, så den kunne minde hende om, at hun ikke ville være noget uden ham. På et tidspunkt skal Phil have trukket hende ned i kælderen og vist hende en guldkiste med en glasplade i og truet med, at hvis hun nogensinde forlod ham, så ville hun ende deri.

Årene med Phil Spector kom til at præge Ronnies liv mange år frem. En retskendelse bevirkede, at hun ikke kunne optræde med de gamle The Ronettes-sange. For slet ikke at nævne det psykiske og følelsesmæssige helvede, hun har gennemlevet, der må have givet modbydelige ar på sjælen. Selvom hævn er en underlig størrelse, som undertiden kan være svær at forstå udefra, så fik hun taget til genmæle med ’Girl From The Ghetto’ fra pladen ’The Last Of The Rock Stars’, der udkom i 2006. Hævn i gammeltestamentlig betydning er der selvfølgelig ikke tale om. Men ordene

“I hope your cell is filled with magazines,
and on every page you see a big picture of me,
and under every picture the caption reads,
'not bad for a girl from the ghetto'”

var en snorlige bemærkning til den daværende verserende retssag, hvor Phil Spector var anklaget for drab. Et drab, han blev dømt for:


Ingen kommentarer: