Blogger Widget

lørdag den 17. maj 2014

Ugens fem mest spillede numre (ifølge min last.fm)


To Roskilde-aktuelle navne, to covernumre og et overlap. Sådan ser en del af sidste ugens top-fem ud. Men jeg begynder et helt andet sted. Grant Hart, hvad er der at fortælle om ham? Trommeslager og sangskriver i Hüsker Dü og den første fra Saint Paul-trioen til at solodebutere, efter at de var gået hvert til sit i 1988. ’I Am Death’ stammer fra ’The Argument’, som jeg skrev nedenstående om, da jeg havde albummet med på årets plader 2013:

”Ambitiøst og fascinerende. Konceptalbum har altid irriteret mig. Grant Harts dobbelt-lp har dog fået mig til at redefinere min modvilje. I al fald for en stund. ’The Argument’ bygger dels på et ikke offentliggjort manuskript af afdøde William S. Burroughs, der havde omskrevet den engelske 1600-tals digter John Miltons ’Paradise Lost’ til et teaterstykke og kaldt det ’Lost Paradise’. Dels på syndefaldsmyten og Satans fald fra himlen. Buddy Holly, The Beatles, David Bowie, Bob Dylan og Grant Hart i et smukt sammensurium. Frygtindgydende godt.”

‘Both Ends Burning’ var den anden single fra Roxy Musics 1975-album, ‘Siren’. Den plade kender de fleste. Hvis ikke, så må man i det mindste have bidt mærke i coveret, hvor Bryan Ferrys daværende kæreste, fotomodellen Jerry Hall, poserer som en sirene. Dette græske fabelvæsen med fuglekrop og kvindeansigt, der synger så smukt, men dog varsler ulykke.

Ghanesiske King Ayisoba glæder jeg mig til at høre på Roskilde Festival. Han var forbi Global i marts måned, hvor jeg desværre var forhindret. Nu kommer overlappet. Den næste kunstner er nemlig Roskilde-aktuel med sit band The 400 Unit, samtidig med at den sang, jeg har hørt en del i den forløbne uge, er et cover. Det drejer sig selvfølgelig om Jason Isbell, tidligere medlem af Drive-by Truckers. Big Stars ’When My Baby's Beside Me’ er med på Jason Isbell & The 400 Units anden fuldlængde plade fra 2009.

Etteren er fra ’The Dixie-Narco EP’ med Primal Scream fra 1992. Det er den eneste officielle udgivelse, der indeholder sangen ’Screamadelica’, der ikke kom med på pladen af samme navn. Det er nu ikke det nummer, det handler om. ’Carry Me Home’ blev skrevet af Dennis Wilson til The Beach Boys-albummet, ’Holland’, der udkom i 1973. Det blev dog aldrig medtaget på det endelige mix. Præcis som 'Screamadelica' heller ikke gjorde, nitten år senere.

1. Primal Scream – Carry Me Home
2. Roxy Music – Both Ends Burning
3. Jason Isbell and The 400 Unit – When My Baby's Beside Me
4. King Ayisoba – Don't Do The Bad Thing
5. Grant Hart – I Am Death


2 kommentarer:

Ronnie Rocket sagde ...

Fed musik. Fed blog post. God weekend.

HHS sagde ...

I lige måde. HH