Blogger Widget

lørdag den 18. oktober 2014

Coltrane fortolket


“Music to hear colours to”, således beskriver den finske gruppe Superfjord, selv deres musik. Indenfor neurologisk videnskab kalder man det vistnok synæstesi, hvis man linker forskellige lyde til farver. Forskerne er endnu ikke kommet til bunds i dette fænomen, men det forekommer tre-fire gange så hyppigt hos kvinder som hos mænd. Ligesom bevidsthedsudvidende stoffer også kan udløse det.

Superfjord er et nyt bekendtskab. Jeg anede ikke de eksisterede, før jeg læste en anmeldelse hos Scott’s Music Review, her til morgen, af deres nye spilt-7’er med engelske Earthling Society, hvor de hver især fortolker Coltrane. Superfjord ’A Love Supreme’ af John Coltrane og Earthling Society ‘Journey In Satchidananda’ af Alice Coltrane.

Jeg vil ikke sige, så meget om de to fortolkninger. Men lade det være op til lytteren selv at lade sig forføre eller skynde sig at trykke på stopknappen, hvis farverne begynder at tage overhånd og coverversionerne af de to jazz-giganter bliver for flippede eller hvad der ellers kan gå hen og ske?Ingen kommentarer: