Blogger Widget

lørdag den 9. maj 2015

Do the iTunes shuffle #7: Gene Clark – ‘I Remember The Railroad’


Shuffle-funktionen er en sjov størrelse med helt sit eget liv. Lige som jeg gik og troede, at det definitivt var slut med halvfjerdserne (#5 og #6 var fra henholdsvis tyverne og nullerne) ja, så tager vi endnu en tur tilbage til begyndelsen af det årti, hvor Kong Faisal lukkede for oliehanen, inflationsraten steg og steg, Olsen-banden filmene blev populære, Køge Boldklub blev danmarksmester i fodbold, det gamle firepartisystem ændrede sig for evigt, punk og disco udviklede sig som en modreaktion til stortset det samme, osv., osv.

I april 1972 gik Gene Clark i studiet for at indspille opfølgeren til ’Gene Clark’, også kendt som ’White Light’. Med sig havde han en perlerække af musikere, der talte bluegrass- og countryguitarist Clarence White, pianist Spooner Oldham, pedalsteel-guitarist ’Sneaky Pete’ Kleinow, violinist Byron Berline og trommeslager Michael Clarke. De nåede at optage otte spor før A&M Records trak stikket. Sessionen blev ganske enkelt for dyr for selskabet. Det hjalp eftersigende heller ikke på forholdet mellem parterne, at Sly Stone befandt sig i et studie nedenunder og kom anstigende med dope i tide og utide. Albummet blev skrinlagt.

Efterfølgende lykkedes det for producer Jim Dickson at overbevise A&M om, at pladen skulle ud på det europæiske marked, hvor Clark havde en større fanbase. Dickson fandt to ekstra numre frem som Clark havde lavet sammen med The Byrds under en reunionindspilning i 1970. I 1973 udkom lp'en under navnet ’Roadmaster’ på A&Ms hollandske datterselskab, Ariola.

’I Remember The Railroad’ er ingenlunde pladens stærkeste skæring. Så foretrækker jeg langt hellere ’Here Tonight’, ‘Full Circle Song’ eller ’In A Misty Morning’:


Ingen kommentarer: