Blogger Widget

søndag den 25. oktober 2015

’S.O.S.’ fra ’Elva Kvinnor I Ett Hus’


På torsdag, d. 29. oktober, får Mod Strømmen besøg af forfatter, journalist og digter Tommy Heisz. Aktuel med rockbiografien ’Himmelflugt og Højdeskræk - Historien om Love Shop’, som jeg har læst med stor begejstring.

En af de mange ting, som Hilmer Hassig og Jens Unmack var enige om, da de i slutningen af firserne gik og bryggede på Love Shop, var at skue lidt i mod Benny Anderssons og Björn Ulvaeus evner til at skrive smågeniale og fængende popsange. Hvis man dertil lægger den ofte hørte påstand om, at svensk er et bedre sangsprog end eksempelvis dansk, ja, så kan kalkulen måske pege på Agnetha Fältskogs svenske version af ABBAs ’S.O.S.’

’S.O.S’ åbner Fältskogs 1975-album, ’Elva Kvinnor I Ett Hus’. Pladen blev indspillet ved forskellige sessions mellem 1973-1975. Meningen var egentlig, at det skulle være udkommet i 1973, men den uventede succes med ABBA og en graviditet satte en midlertidig stopper for dette. Albummet skulle have haft titlen ’Tolv Kvinnor I Ett Hus’, og var tænkt som en række socialrealistiske fortællinger om tolv kvinder, der alle bor i samme hus, men som hver især lever meget forskellige liv. Det blev ikke til noget.

I stedet skar pladeselskabet i budgettet og begyndte at spekulere i ABBAs popularitet. For at øge pladesalget, insisterede det ganske enkelt på, at Fältskog indspillede ’S.O.S.’ på svensk.


Ingen kommentarer: