Blogger Widget

torsdag den 24. december 2015

The Band Baby


The Band forsøger i deres julesang ’Christmas Must Be Tonight’ med ordene ”Son of a carpenter” at bilde os almindeligt dødelige ind, at Josef var Jesus far. Vissevasse. Slå bare op i biblen, der får man den sande historie om Marias bebudelse og jomfrufødsel. Jesus var Guds søn. Sådan er det.

Måske har The Band bare fået blandet tingene godt og grundigt sammen. I så fald er det ikke første gang. Tilbage i tresserne havde flere af medlemmerne et forvirret og meget kompliceret forhold til groupien, Cathy Smith. I bogen ‘Rock and Roll Toronto: From Alanis to Zeppelin’ af Richard Crouse og John Goddard fra 1997, fortæller hun, at pianisten Richard Manuel friede til hende, men hun afviste ham. Hun fortsatte dog med at turnere og feste med især Manuel, Helm og Danko op gennem årtiet. På et tidspunkt blev hun gravid, med hvad der blev døbt ’The Band Baby’, da ingen kendte identiteten af faderen…

Her en anderledes version af ’Christmas Must Be Tonight’ fra cd-genudgivelsen af albummet ‘Northern Lights Southern Cross’, der kom i 2001.


Cathy Smiths senere levnedsløb, skal I nok få en anden dag. Det passer sig ikke på en juleaftensdag at bevæge sig nærmere ind på, hvordan hun gav John Belushi den dødelige injektion af heroin og kokain.

Glædelig jul. Pas godt på dem, I holder af.
   

Ingen kommentarer: