Blogger Widget

søndag den 17. januar 2016

Februar bliver måske måneden, hvor jeg indløser mit prøveabonnement til HBO


Det er lige gået op for mig, at Birgitte Hjort Sørensen, den offensive stjerne-studievært fra DR-serien ’Borgen’, er med i HBOs ambitiøse, nye satsning, ’Vinyl’. Hun spiller rollen som den danske skuespillerinde, Ingrid Superstar. En rolle, der formentlig er modelleret over en af Warhols muser, der blandt andet var med i ’Chelsea Girls’, og som i 1986 forsvandt sporløst på Jamaica. ’Vinyl’ foregår i New Yorks musikmiljø i 1970’erne og er skabt i et samarbejde mellem Martin Scorsese, Mick Jagger og Sopranos-producenten Terrence Winter. Efter sigende har hver episode et musikbudget på omkring en million dollaser.

Med så mange penge ude at svømme, skal der jo noget i kassen igen. Der udkommer således et soundtrack med musik alene fra første afsnit. Herpå finder man kendingsmelodi ’Sugar Daddy’ med Sturgill Simpson, der spillede på Tønder Festvalen i 2015. Dertil kommer ’Rotten Apple’ med Nasty Bits, ’Vinyl’s fiktive proto-punk orkester, hvis frontmand bliver spillet af Mick Jaggers søn, James. Bag ham gemmer Brooklyn-bandet Beach Fossils sig. David Johansen har også genindspillet et par gamle New York Dolls-klassikere til serien. 

1. Ty Taylor – ‘The World Is Yours’
2. David Johansen – ‘Personality Crisis’
3. Kaleo – ‘No Good’
4. Sturgill Simpson – ‘Sugar Daddy’
5. Ruth Brown – ‘Mama He Treats Your Daughter Mean’
6. Otis Redding – ‘Mr. Pitiful’
7. Dee Dee Warwick – ‘Suspicious Minds’
8. Mott The Hoople – ‘All The Way From Memphis’
9. David Johansen – ‘Stranded In The Jungle’
10. Chris Kenner – ‘I Like It Like That’
11. Ty Taylor – ‘Cha Cha Twist’
12. The Jimmy Castor Bunch – ‘It's Just Begun’
13. Soda Machine – ‘Want Ads’
14. The Meters – ‘Hand Clapping Song’
15. Soda Machine – ‘Slippin' Into Darkness’
16. Edgar Winter – ‘Frankenstein’
17. Nasty Bits – ’Rotten Apple’
18. Foghat – ‘I Just Want To Make Love To You’


Her slutter det ikke. HBO udsender desuden en digital-ep, fredagen før hver ny episode bliver sendt, med numre fra det forestående afsnit. Disse munder så ud i endnu et soundtrack, der udkommer op til sæsonfinalen. Selskabet har ikke løftet sløret for, hvilken musik der bliver anvendt senere i ’Vinyl’, men det har røbet, at navne som Charlie Wilson, Iggy Pop, Chris Cornell, Julian Casablancas, Charli Xcx, Nate Ruess, Jess Glynne, Trey Songz, The Arcs og Royal Blood, dukker op undervejs.

I USA har ’Vinyl’ premiere søndag, d. 14. februar. Herhjemme sker det d. 15, februar.

Ingen kommentarer: