Blogger Widget

mandag den 11. januar 2016

‘The Flying Saucer Man And The Truck Driver’


Vi skulle ikke langt ind i det nye år, før der igen var bud efter musikere. I den første uges tid har free jazz-pianisten og komponisten Paul Bley, soulsangeren Otis Clay og countryentreprenøren Red Simpson sagt farvel til denne inkarnation.

Red Simpson var mest kendt for at have en fem-seks store hit fra midten af tresserne til slutningen af halvfjerdserne, indenfor den lidt fjollede undergenre af countrymusik, der handler om lastbiler, truckere og livet på landevejen. Men han var sammen med Merle Haggard og Buck Owens også en af arkitekterne bag den karakteristiske Bakersfield-sound. En lyd, der i modsætning til den producerstyrede, sukkersød country med store strygerarrangementer, der kom ud af Nashville i midttresserne, var mere kantet og drevet af energisk Telecaster-twang. Simpson skal selvfølgelig også huskes for, at han spillede på Haggards signatursang ’Okie From Muskogee’.

Nu, hvor Red Simpson er emnet, så lad mig tage et nummer, der så langt ude, at jeg ikke kan lade være med at skraldergrine. Her ‘The Flying Saucer Man And The Truck Driver’, der entrede den amerikanske hitliste i 1979 og blev Simpson sidste fuldtræffer.


Ingen kommentarer: