Blogger Widget

onsdag den 1. juni 2016

Roskilde 2016 i Mod Strømmen


Nu er der ingen vej udenom. Roskilde Festival er lige om hjørnet. I morgen vil Thomas Løppenthin og jeg gøre vores bedste for at gelejde lytterne gennem musikprogrammet fra søndag d. 26. juni til lørdag d. 2. juli. Hvis der er nogen, der undervejs i udsendelsen fortvivles over, at vi behandler world-musikken stedmoderligt, er de i deres fulde ret til det. Den gemmer vi nemlig til d. 16. juni, hvor Roskilde-verdensmusikbooker, Peter Hvalkof, kommer forbi Mod Strømmen

Som i 2013, har jeg leget med tre kategorier af bands, der spiller på Roskilde 16. Den første kategori, kalder jeg i Buddy Hollys ånd, ’Maybe Baby’. Den næste hedder kort og godt ’Necessary’. Så siger den sidste vel sig selv? Hvis ikke, så er den navngivet efter Jean Paul Sartres ord, som Malcolm X gjorde til sine, ’By Any Means Necessary’. For god ordens skyld, skal jeg sige, at nedenstående kun indeholder band, der spiller på selve festivalen. Upcoming-dagene er ikke med.

’Maybe Baby’:

Blues Pills, Blood Orange, Colin Stetson & Sarah Neufeld, Tame Impala, Rising, New Order

’Necessary’:

Destroyer, Courtney Barnett, PJ Harvey, Bisse, Hurray For The Riff Raff, Tal National, Tiken Jah Fakoly, LCD Soundsystem.

’By Any Means Necessary’

Khun Narin Electric Phin Band, Föllakzoid, Mac DeMarco, Neil Young, Car Seat Headrest, Protomartyr, Sleaford Mods.

Lyt med  i morgen, d. 2. juni, mellem kl. 18-20, på 98.9 FM eller stream udsendelsen direkte herfra.

Ingen kommentarer: