Blogger Widget

tirsdag den 27. februar 2018

Mythic Sunship i Mod Strømmen


“The ethos of free jazz in a doom setting" går igen i næsten alle de anmeldelser, jeg har læst af københavner-kvartetten Mythic Sunships tredje plade, ’Upheaval’, som El Paraiso Records udsendte for et par måneder siden. Ordene, der stammer fra pressematerialet, har været guf for kritikerne. Ikke alene som referenceramme, men også som katalysator for at udbrede sin viden om, hvorvidt disse to stilarter hænger sammen eller ej?

’Upheaval’ består af fire komplekse instrumental-numre, der tager én med på en færd fra øresønderrivende postrock over mættende synthflader, droneforløb, fuzz og kraut. Det er vist bandet selv, der har døbt stilen anaconda-rock. Hvad dét mere præcist betyder, får vi nok at vide på torsdag.

Mythic Sunship står over for en længere Europa-tour, der vil bringe dem til Holland, Tyskland, Frankrig, Italien, Kroatien og Slovenien. Inden touren begynder i april, kan man dog opleve kvartetten som support for to svenske orkestre. 6. marts spiller de sammen med Flowers Must Die på Loppen. Ti dage senere, 16. marts, gæster de Lygtens Kro sammen med Rymdstyrelsen.

Stil ind nu på torsdag, d. 1.marts, kl. 18.00, på enten 98,9 FM eller via Tunein eller den direkte livestream.


Ingen kommentarer: