Blogger Widget

onsdag den 16. maj 2018

Spost i Mod Strømmen


“Ok, OK! Var det rigtigt? Men der var det der dyr, men der var det der dyr, der var det der dyr!” Mød den etno-københavnske tale-guitar-demagogiske musikgruppe Spost, der nyder tilværelse som et frit, vanvittigt og dansksproget orkester med både fragmenterede, multimelodiske, dorske, slaviske, monotone, østjydske, atonale og andre uventede elementer.”

Var det virkelig helt tilbage i 2012, at jeg læste om Spost for første gang? Under overskriften ’Spost - vanviddets blobberi’, skrev Passive/Aggressive ovenstående. Der her fem år senere måske stadig står som den bedste beskrivelse af bandet.

I februar udgav noise-, art- og improorkestret deres anden plade, ’Monkey Face’. Debuten, ’Manio Døs’, kom i 2012 og Infinite Waves har også udsendt kassettebåndet, ’Pussycatificering’. I 2018 er Spost stadig Spost. Andet vil selvfølgelig også have være interessant. Det rablende, men ikke meningsløse vanvid er stadig til stede på den nye skive, som bandet selv har udgivet.

Den eneste anmeldelse, jeg har fundet af ’Monkey Face’, stammer minsandten endnu engang fra Passive/Aggressive.

”Udgangspunktet er fortsat impro-støj med hoppende, hakkende og larmende guitarfigurer og -flader (ved Claus Haxholm, Jan S. Hansen, Kristian Poulsen og Mathias Sæderup) samt Jonas Okholms strøm af mere eller mindre ituslået sprog (halve sætninger, ord og lyde) i fremtrædende roller. Det afgørende nye på “Monkey Face” er dog introduktionen af trommemaskine i stedet for trommesæt på størstedelen af pladen. Hvor Toke Flyvholms bevægelser på trommesættet i forening med Kasper Thems bas før stod en for væsentlig del af den skramlede energi, der blev sluppet fri i forløbene, er det på “Monkey Face” en mere afmålt rytmisk signatur, der præger udtrykket. På flere numre udgør en enkel stortromme en form for styrende puls, hvilket fremhæver det trancefremkaldende element, som altid har været til stede hos Spost. Det bliver dog aldrig statisk, da det rytmiske mønster konstant muterer og arbejder sig nye steder hen.”


Stil ind i morgen, torsdag d. 17. maj, kl. 18.00, på enten 98,9 FM eller via Tunein eller den direkte livestream.

Ingen kommentarer: