Blogger Widget

søndag den 27. maj 2018

Tilstedeværelse i livet. Ny sang fra M Blok


M Blok har arbejdet med en underliggende rød tråd på den kommende debutplade ’The Dead Selves’. Eller et basalt tema, om man vil. Det drejer sig om termen individuation, der som bekendt er et nøglebegreb i C.G. Jungs analytiske psykologi. Altså den proces, hvorved et menneske både bliver sig selv bevidst og samtidig accepterer blot at være én blandt andre mænd og kvinder.

Når jeg skriver debutplade er det med visse modifikationer. M Blok (Morten Blok) har nemlig tidligere stået i spidsen for postpunk-, industrialbandet Saline Gift, der huserede i nullerne. I eget navn udgav han i 2009 coverpladen, ’The Cannibal’, hvorpå man kan høre fortolkninger af blandt andet Lee Hazlewood, Dead Can Dance og Primal  Scream. I 2014 udsendte han under navnet M Blok ep-trilogien ’Red’, ’Black’ og ’Blue’. Siden da har der dog været stille omkring ham. Indtil for ganske nylig, hvor M Blok besluttede sig for at gøre noget ved de indspilninger, som faktisk har været færdige siden december 2015. 

På førstesinglen, den grandiose ’Her Life Is Out Of Tune’, er jeg ikke helt sikker på om hovedfiguren, har gennemlevet den proces, som Jung beskrev. Vi befinder os i et postpunket univers, hvor vokalen er mixet helt frem i lydbilledet. I første omgang fik det mig til at tænke på Edwyn Collins, men det er jo ikke særegnet for ham, så inspirationen kan lige såvel komme fra, ja, dit bud er ligeså godt som mit…


Ingen kommentarer: