Blogger Widget

torsdag den 17. januar 2019

Lorna Doom fra Germs er død


På dagen, hvor Mod Strømmen sender (De nøgne) og de døde (2018), dukkede der, her til morgen, en trist meddelelse op om, at Lorna Doom, bassist i L.A.-punkbandet Germs, er død. Doom var døbt Teresa Ryan og kom med i Germs i midten af halvfjerdserne. Bandet bestod på det tidspunkt, udover Doom, af vokalist Darby Crash, guitarist Pat Smear og trommeslager Belinda Carlisle. Den senere forsanger i The Go-Go’s, nåede dog aldrig at spille live med kvartetten, fordi hun lå underdrejet i en lang periode med kyssesyge/mononukleose. I stedet hyrede gruppen Don Bolles.

Som et af La-La Lands første punkorkestre, udviklede Germs sig fra at være en gruppe, der ikke kunne spille en tone til at blive et hårdt punkoutfit, hvis energiske og mildest talt kontroversielle liveoptrædener, ofte afstedkom optøjer og ballade. Kvartetten blev derfor bandlyst fra de fleste spillesteder i byen, selvom dets popularitet bare steg og steg op til bandets endeligt i december 1980, hvor forsanger Darby Crash tog sit eget liv.

I Germs korte og hæsblæsende levetid, nåede de at udsende livesinglen ’Forming’ på What? Records i 1977, ep-7”-eren ’Lexicon Devil’ på Slash Records i 1978, samt albummet ’(GI)’ ligeledes på Slash i 1979. Sidstnævnte, der har fået prædikatet verdens først hardcore-plade, blev produceret af Joan Jett. Gruppens oprindelige ønske om at få vokalisten fra Paul Revere & The Raiders, Mark Lindsay, til at lave pladen, kunne Slash ikke imødekomme, han var alt for dyr.  

Ingen kommentarer: