Blogger Widget

tirsdag den 18. juni 2019

M. Rexen i Mod Strømmen


”Michael Rexen er en verdensmand. Han blev født i de Forenede Arabiske Emirater, han bor i en mongolsk yurt (et forstørret telt) på Christiania. Han har rejst omkring i Pakistan med trommemester Gunga Sain, arbejdet på boreplatforme i Egypten og er ultimativt blevet institutionaliseret i Danmark.

M. Rexen siger selv, at musikken er et biprodukt af det liv, han lever. Hans musik er en fantastisk kombination af afrobeat-rytmer, mellemøstlige strygerarrangementer og en lyrik, der kan være hentet i rock'n'roll. Han har tidligere spillet i projekter som A Key is a Key, The Magnetic Eagle og Mongol, men M. Rexen er hans mest personlige projekt hidtil.”

- fra Roskilde Festvals beskrivelse af M. Rexen, der skal spille mandag, d. 1. juli, kl. 20.00, på Rising.

Anden afdeling af Mod Strømmens optakt til RF19, kommer kun indirekte til at handle om Roskilde Festival. Som det fremgår af ovenstående, skal M. Rexen optræde, men han har en lang liste af sommerjobs, Strækkende sig fra Midsommer Festival i Præstø i den kommende weekend, over Roskilde og Copenhagen Jazzfestival til Møn Festival, AvernaX og Badesø Festival mv.

Tidligere i år udkom M. Rexens andet udspil i den planlagte triologi, ’The United Kingdoms Part II – Animals Of The Frozen Clouds’. Et album, Undertoner var henrykt over. Magasinet indleder deres anmeldelse:

”For fanden da, hvor er det befriende med en kunstner som M. Rexen, der tør tage den hele vejen ud i det mærkelige og sære ingenmandsland, som den genuine, unikke kunst udgør. Ud hvor der ikke er veje og stier, man skal følge, og hvor mulighederne synes ubegrænsede, hvis bare man tør tage det første skridt og tage sig selv og kunsten alvorligt, uden at man mister glimtet i øjet”


Nu på torsdag, d. 20. juni, kommer M. Rexen forbi Mod Strømmen. Stil ind, kl. 18.00, på enten FM 98.9 eller via Tunein eller den direkte livestream.

Foto: Jens Raadal (fra M. Rexens optræden ved Spot Festival 2019, Trævarefabrikernes Udsalg, Aarhus)

Ingen kommentarer: