Blogger Widget

onsdag den 8. januar 2020

Højkvist i Mod Strømmen


Tiderne skifter
Åh så langsomt
Bølgen Blå
har det som et barn
ik det samme mer
Eftermiddagssol
...og de fugtige palmeblade
ekstremt i live
renselse kommer ikke let
det tager tid
til alle ringe i vandet

Måske det bare er mig? Men hvis man lister sangtitlerne fra Højkvist nye plade ’som at springe i med hovedet først’, ja, så kan man med lidt god vilje læse dem som lyrik. Jeg ved ikke om det er tilsigtet eller om jeg er overdrevent følelsesfuld. Når det kommer til stykket er sidstnævnte formentlig gældende. Idet Højkvist selv kalder sin musik for ”uprætentiøst”. Orkestret tilføjer godt nok ligeledes ordene ”ærlig, desorienterende og søgende”, men det ene udelukker vel ikke det andet?

Højkvist har udgivet et album og to ep’ere, før ’som at springe i med hovedet først’ kom i november. Ens for dem alle er en skæv og nysgerrig indierock med kærlighed til det danske sprog. Her et par eksempler:

Stil ind i morgen, torsdag d. 9. januar, kl. 18.00, på enten 98.9 FM eller via TuneIn eller den direkte livestream. Tak! Selvom albummet kom i november, mener Højkvist ikke, at det er blevet fejret nok. Torsdag d. 30. januar, spiller bandet releasekoncert med support fra Saltmother i H15 Studio, der ligger på Halmtorvet 15, 1700 København V. Saltmother går på kl. 21.00

Ingen kommentarer: