Seperate sider

søndag den 27. juni 2010

Radioåret i farvebilleder (1. del)

Sommerferiestemningen er så småt ved at indfinde sig. Og, da radioprogrammet Mod Strømmen, har valgt at følge fodboldkalenderen, blev udsendelsen om Roskilde Festival 2010 altså årets sidste. Det betyder også, at vi med en vis afslappethed og i nogenlunde præsentable stand, kan se tilbage på radioåret 2009/10. Vanen tro, nåede vi gennem en del temaer, såsom ’I Haven’, ’All In My Mind’, ’Øjne’, ’Tower Of Song’. Dertil kom sæsonbestemte udsendelser, som ’Spil Dansk’, ’Jule-Jingle-Jangle’, ’Beat 2009’ og ’De Nøgne Og De Døde’.

Et nyt tiltag, som vi burde have iværksat for længst, var at medbringe et kamera, når der er gæster på besøg. Beklageligvis hændte det kun med mellemrum i det forgangene år. Mescalin, baby var forbi i begyndelsen af september. Siden er det gået stærkt for bandet, der vandt DR’s Karrierekanon og spiller på Pavilion Junior på Roskilde Festivalen i morgen, kl. 15.00.

September var ligeledes måneden, hvor to af dansk rocks lidt ældre statsmænd, der absolut ikke er mætte af dage, tværtimod, gæstede programmet. Peter. H. Olesen kiggede ind d. 17. september. I øjeblikket rejser han land og rige rundt og indspiller nyt materiale til den første plade med De Efterladte.

Ugen efter aflagde Nikolaj Nørlund visit. Det skete godt og vel en lille måned efter, at han havde udsendt perlen ’Tid og Sted’. Hans første dansksprogede udgivelse i fem år, som vi også havde med som en af årets plader 2009. Computerkvaler og vort permanent skrabede budget er desværre årsag til, at vi ikke har en kopi af udsendelsen. Nørlund kom ellers vidt omkring genremæssigt. Fra Ian McCulloch, The Triffids og The Birthday Party over Curtis Mayfield, Jackson 5 og The Beastie Boys til Elvis Presley, The Rolling Stones og Bob Dylan.

Oktober begyndte med et besøg af Morten Barfoed, der spillede musik fra gemmerne af musikhistorien. Herfra endnu en opfordring til at købe pladen ’No Sign Of A Sign’, der var en af sidste års uimodståelige overraskelser.

Den følgende torsdag, præsenterede Jan Sonnergaard sin bog ’Om Atomkrigens Betydning For Vilhelms Funks Ungdom’. Det blev alt i alt til elleve numre fra bogens soundtrack, som så også er det færreste antal sange, vi nogensinde har nået på to timer. En form for rekord!

Det fem mand høje syreorkester, Vilhelm Tell & The Teacompany, havde slæbt gearet med og spillede fem livenumre, da det var på besøg i november. Bandet, der nu bare kalder sig The Teacompany, er iøvrigt ved at lægge sidste hånd på en liveplade, som er indspillet under dets vinter/forårsturne sammen med Syreregn, ’Come Fly With Us Tour 2010’.

November blev rundet af med en interessant og inspirerende udsendelse med The Hogliners. Fredag d. 9. juli, kl. 21, spiller bandet på The Gun Club, Amager Strandvej 110. 2300 København S.

Første del af ’Radioåret i farvebilleder’, der efterhånden har taget snit efter en bestyrelsesberetning, pardon, sætter vi punktum for med The Untamed. I september 2009 udsendte bandet dets tredje plade, ’Delicious Death’. Som følge af sygdom var det kun trommeslageren The Ghoul, der kunne være til stede hin decemberaften. Til gengæld fik lytterne et sagkyndigt indblik i, hvor man skal finde rødderne til garagepunken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar