Mod Strømmen springer ud som madblog i dag. Det sker i anledning af Bob Dylan’s forestående 70-årsdag og med en af trubadurens ’hofkagebrød’, som hans mor, Beatty Zimmerman, altid bagte når han kom hjem på besøg. Efter sigende var det temmelig ofte. Fru Zimmerman døde i 2000. Følgende oversættelse står helt og holdent for undertegnedes regning.
Banana Chocolate Chip Loaf BreadVelbekomme!
1 kop melis
1/2 kop smør eller margarine, blødgjort
2 æg
4 spsk creme fraiche
2 modne bananer, mosede
2 kopper mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 tsk natron. (vi er jo i Amerika)
Mellem 170 og 340 gram chokolade i små stykker. Alt efter hvor sød en tand man har.
Forvarm ovnen til 170°.
Bland melis og smør. Tilsæt æg og giv det tæsk. Tilsæt creme fraiche og mosede bananer, rør det godt og grundigt sammen.
Mel, bagepulver og natron blandes i en skål for sig selv. Tilsæt creme fraiche blandingen og chokoladestykkerne. Del dejen i to og fordel den i to smurte mindre brødforme.
Bag i ca. 50 minutter. Vend brødene ud på alufolie, så snart de er færdige.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar