Blogger Widget

torsdag den 29. marts 2012

Death Valley Sleepers, C.A.P.S, Träd, Gräs Och Stenar og Arons Headband


Det bliver en heftig weekend på release- og koncertfronten. I morgen fredag fejrer Death Valley Sleepers udgivelsen af debutpladen på Drone Bar med koncert og dj-sæt resten af natten med bl.a. The Adam, Sebastian T. Winther og Oliver Hoiness. Albummet er på gaden d. 2. april. Tidligere i år var ankermanden, Tobias Winberg, gæst i radioprogrammet Mod Strømmen,. Her var der bl.a. radiodebut på førstesinglen, ’Into My Mind’, Vi kom ligeledes rundt om flere inspirationskilder, der hovedsagelig er at finde i 90’ernes Britpop med ekskurser i støjrocken. Den udsendelse er det såmænd stadigvæk muligt at høre.

1. Death Valley Sleepers – Your Face In The Skies (2012)
2. Ananda Shankar - Streets Of Calcutta (1975)
3. Beck – Beercan (1994)
4. Buddy Holly – Love Is Strange (demo) (1958-59)
5. The Chemical Brothers with Noel Gallagher – Let Forever Be (1999)
6. Cornershop – Brimful of Asha (Norman Cook Remix) (1998)
7. Kasabain – Club Foot (2004)
8. Kim Larsen – Det Rager Mig En Bønne (1973)
9. Canned Heat – On The Road Again (1968)
10. Kula Shaker – Sound Of Drums (1998)
11. Oasis – The Hindu Times (2002)
12. Primal Scream – Moving On Up (1991)
13. Death Valley Sleepers – Into My Mind (2012)
14. Serge Gainsbourg  - Requiem Pour Un Con (1968)
15. Spacemen 3 – I Love You (1991)
16. The Warlocks – Baby Blue (2002)
17. The Jesus & Mary Chain – She (1993)
18. The Stone Roses – What The World Is Waiting For (1989)
19. Young Flowers – 25 Øre (1968)


Lørdag gør københavnerkvartetten C.A.P.S. stads af, at de udsender deres andet album ’Lucified’. Det var egentlig annonceret til at udkomme sidste efterår, men der gik et-eller-andet galt med deres svenske pladeselskab. Nu står C.A.P.S. selv for hele balladen på deres nystartede label, Angry Eskimo Records. Det sker i Studenterhuset i Købmagergade. Der er fri entré mellem kl. 20-21. Derefter koster det kr. 40.

Jeg har hørt ’Lucified’ adskillige gange og hvis C.A.P.S. blot giver halvt så meget af sig selv, som på pladen, så er man in for one hell of a tasty treat af fuldfed rock’n’rolla. Opvarmningen står Black Pussy og Java Skull, der er Marco Burro og The Ghuol fra hedengangne The Untamed, for.

Samme aften er der rustik svensk syrefolk på Loppen. Träd, Gräs og Stenar er en næsten identisk udløber af orkestrene Pärson Sound og International Harvester, senere bare Harvester. I 1970 udsendte de debut-lp’en Träd, Gräs og Stenar, også kendt som den gröna. I et interview med bassisten Torbjörn Abelli, der forlod gruppen i 2010, efter at have været med siden Pärson Sounds og gennem en gendannelse eller to i 1980’ere, fortalte han, at de i de unge år skelede til hvad Terry Riley, John Cage, Ornette Coleman, Charlie Mingus, Charlie Parker, The Fugs, Jimi Hendrix og The Rolling Stones, havde lavet. Om det giver et nøjagtigt billede af Träd, Gräs og Stenar, skal jeg lade være op til hver enkelt at vurdere. Men lad det nu alligevel være en strømpil for, hvilken kurs koncerten kan tage på lørdag.


Til dem, der belært af erfaring, tøver og hænger ud på Christianshavns værtshuse, før turen går til Loppen, fordi de ved, at koncerterne altid begynder sent der, er der bare at sige, drik ud i god tid. Supportorkestret, Arons Headband, er der nemlig ingen undskyldninger for at komme for sent til. Det består af Aron på guitar/sang, Anders Grøn på trommer, Anders Stub og Nicolai Wilhelm Tell på guitar, Søren Pilegård på keyboard, samt Tobias Petterson fra svenske Kommun2 på bas. Sangmaterialet er af Aron, Stub og Tell og er efter sigende mere afdæmpet end Arons andet band, The Blackbeacon. Eller, som jeg fik at vide, tænk ”svensk ødegårds psych møder tyrkisk fuzz!”.   

Ingen kommentarer: