Blogger Widget

tirsdag den 25. august 2009

’Two Sunsets’

Skotske The Pastels behøver ingen introduktion. Det samme er nok ikke tilfældet med japanske Tenniscoats, selvom det har spillet flere gange i Danmark, bl.a. sammen med den udsyrede jazzsekstet, Big Bombastic Collective. Tenniscoats består af Saya & Takashi Ueno og har udsendt seks plader siden 2000. Musikalsk har de fået påhæftet ord som længselsfuld psych-folk og avantgarde. De har begge medvirket på indspilninger og turneret med Maher Shalal Hash Baz, som måske var den første af de nyere japanske grupper, der upåagtet sneg sig verden rundt og skabte begejstring for ørigets sammensmeltningen af pop, folk, psychedelia og free jazz. I 2008 indspillede Saya endvidere one-off pladen, ’OneOne’, med Satomi fra Deerhoof.

Two Sunsets er indspillet i Glasgow over en periode på to-tre år. Eller sagt på en anden måde, så blev der reserveret studietid hver gang Tenniscoats var i nærheden. Udover den hårde kerne af The Pastels, Stephen McRobbie og Katrina Mitchell, dukker andre stolte skotter som Gerard Love og Norman Blake fra Teenage Fanclub, m.fl., op her og der, på pladens tolv numre.

Allerede på de første to skæringer, ’Tokyo Glasgow’ og ’Two Sunsets’ fornemmer man, hvordan dobbeltheden bliver dyrket og undersøgt. At der bliver sunget på begge modersmål, giver et fint anstrøg af noget oversanseligt, der tillagt de optimistiske melodier og klange af biler, fugle og træers raslen i en blid sommerbrise, igen giver indtryk af varme og intimitet, der nærmest lydløst glider over i en inciterende tro på at verden er smuk. Og for fanden, hvor er verden smuk, når The Pastels / Tenniscoats begiver sig ud i The Jesus and Mary Chain’s livsalige efterårsode, ’About You’.

”I can see
That you and me
Live our lives in the pouring rain
And the raindrops beat out of time to our refrain
And you and me
Will win you'll see
People die in their living rooms
But they do not need this God almighty gloom
There's something warm about the rain
There's something warm
There's something warm
There's something warm in everything
I know there's something good
About you about you
I know there's something warm
There's something warm
Good about you”

Ingen kommentarer: