Blogger Widget

fredag den 23. november 2007

Henrik Olesen i Mod Strømmen

En hurtig research på opslaget 'Vejle/kultur' viser, at forfatterne Ulrik Gräs og Karl Bjarnhof er vokset op i Vejle. Det samme er digteren Harald Kidde, præsten/historikeren Anders Sørensen Vedel og musikeren/komponisten Jacob Gade. Man skal til gengæld langt ned på listen for at finde Henning Enoksens, Allan Simonsens eller Olesen-Olesens tilknytning til byen.

Det kan være, at radioprogrammet Mod Strømmen (98.8 FM / 98.9 Hybrid), kan være med til, at lave lidt om på det, når Henrik Olesen fra Olesen-Olesen, kommer forbi vort studie torsdag 29.november, kl. 18-20. Umiddelbart er der vel ikke brug for mere præsentation. Alligevel remser vi en række band op, som Henrik Olesen har haft andel i:
1981 - 83: Guitarist, sanger & sangskriver i nyrockgruppen Sort-Hvide Landskaber
1983 - 84: Medlem af eksperimentalduoen Skizo Kids sammen med Peter H. Olesen
1983 - 87: Medlem af grupperne Morgensol, Abel & Bauer, Blok Nord og Den Berusede Båd
1984 - 96: Guitarist, korsanger og komponist i rockgruppen Greene
1994 - 2000: Guitarist og korsanger i popgruppen Lovebites
1996 - 2007: Medlem af duoen Olesen-Olesen sammen med Peter H. Olesen
Som det nok, er de fleste lyttere bekendt, har Olesen-Olesen valgt at ophøre samarbejdet. Spørgsmålet er nu "Hvad så, Henrik?" Noget af svaret finder man på Henrik Olesens ene del af Olesen-Olesen dobbetlalbummet 'Kain og Abel', der udkom 1. oktober i år. Måske kan vi blandt favoritnumre, inspirationer og egne kompositioner, som udsendelsen bliver fyldt med, komme et svar nærmere? Lyt med torsdag, kl. 18-20.
Brormand Peters aspirationer kan man følge på hans nye blog.

17 kommentarer:

Peter H. Olesen sagde ...

Hej Modstrøm

Digteren Inger Christensen er også fra Vejle, ligeså forfatteren - og karatelæreren - Rolf Gjedsted. Og så må vi ikke glemme fodboldelegantieren Ulrik Le Fevre, men ham kan Henrik jo skrive en sang om en anden gang.

Peter H. Olesen sagde ...

PS:
Fotoet af Henrik er iøvrigt fra Tambourine-studiet i Malmø, og taget af undertegnede, som også er fra Vejle ...

HHS sagde ...

For pokker. Ulrik Le Fevre må jeg ikke glemme. Han scorede ‘tor des jamres’ i 1971, ved først at vippe bolden over sig selv, for derefter at knalde den op i hjørnet. Bravo. Ej at forglemme Inger eller Rolf, men de betød nu ikke så meget for mig dengang.

HHS sagde ...

Der skulle anturligvis have stået 'jahres'

Peter H. Olesen sagde ...

Fantastisk flot mål. Den tyske landstræner udtalte, at han ville ønske, at le Fevre var tysk statsborger.
Jeg fik iøvrigt selvbiografien "Indover Ulrik" signeret af boldmesteren selv, som vores fars fætter kendte.

HHS sagde ...

Du må have følt dig, som Fætter Højben :o)

Jacob Knudsen sagde ...

Undskyld den utidige indblanding i diskusionen (Hej Peter). Hvis man morer sig med at klikke ind på nedenstående ARD link, kan man se at bolden rent faktisk blev sparket ind i nederste højre hjørne.

http://www.sportschau.de/sp/sportschau/

HHS sagde ...

Hej Jacob. Hukommelse er en underlig størrelse. Tak for link.

Jacob Knudsen sagde ...

Ja, jeg er egentlig også lidt flov over at det er den slags jeg kan huske - men jeg havde også "indover Ulrik", dog uden autograf...

Peter H. Olesen sagde ...

"Indover Ulrik" uden autograf, Jakob, er som ... er som ... jeg mangler ord.

Jacob Knudsen sagde ...

Købte den brugt i Bladcentralen på Vesterbrogade (Vejle)...hvad kan jeg sige...det var hårde tider...energikrise...mangler pludselig også ord...

Peter H. Olesen sagde ...

Jeg kom nu mest i Bladcentralen før den flyttede til Vesterbrogade, den lå nede i første sidegade - Tønnesgade? - på højre hånd til gågaden, når man kommer fra Nørretorv (Hedder det det?). Siden lå her, kommer jeg pludselig i tanke om - i ganske kort tid i 1978-79 - en rigtig god pladeforretning, som havde punk- og nyrockplader, og her købte jeg Clashs anden lp, Give´em Enough Rope. Husker heller ikke lige forretningens navn. Kilowatt?
(Undskyld vi fylder bloggens kommentarfelter med Vejle-nostalgi, Hans-Henrik!)

HHS sagde ...

That’s alright. De gange jeg fysisk har sat fod i Vejle, kan tælles på en hånd. Er der noget at komme efter? Eller rettere sagt, det lader til, at der var noget at komme efter?

Jacob Knudsen sagde ...

Var der noget at komme efter...hmm...tjaaa...det handlede vist meget om at spille fodbold...eller se fodbold på stadion, eksempelvis Le Fevre og Allan S. da de vendte tilbage...og når man så ligesom ikke fandt det fyldestgørende længere var der nok langt mellem snapsene...paradoksalt nok arbejder jeg i dag i Vejle, men skynder mig "hjem til Århus" hver dag.
I øvrigt må jeg korrigere mig selv. Det hed Bogcentralen på Vesterbrogade og dengang i 70'erne var der faktisk 2 af den slags butikker. Den i Tønnesgade var vist den mest lødige - til gengæld var jeg ikke stor nok til at nå de "lumre hylder" i Bogcentralen. Det var nok også godt det samme...Pladeforretningen kan jeg godt huske, men ikke dens navn...kilowatt lyder som et ok navn...nå, må hellere lade være at blive alt for sentimental...men eller anden dag kunne jeg godt finde på at kaste mig ud i et eller andet projekt om byens musik...så pas på Peter, pludselig en dag bliver du "genstand for et museumsprojekt!"

Peter H. Olesen sagde ...

Nu da jeg risikerer at blive genstand for et musealt projekt med udgangspunkt i min fødeby (betyder det iøvrigt, at jeg skal op på en piedestal?), må jeg hellere lade være med at påstå, at der ikke er meget at komme efter i Vejle. Mit sidste ord er sagt i dén sag!

Jacob Knudsen sagde ...

Jeg skal se hvad jeg kan gøre med piedestalen. Vi må kunne bygge en ud af nogle MDF plader. Kan dog ikke love at den bliver lige!
Håber iøvrigt at der kom et godt radioprogram ud af Henriks besøg...

Over and out.

HHS sagde ...

Piedestaler og parcelhuse

På et tidspunkt i løbet af aftenen vil I kunne finde en playliste på dette link: http://www.myspace.com/hhsiig