Blogger Widget

onsdag den 10. september 2008

Blev Sonny Bono myrdet?

Rygterne svirrer igen. Ligesom de har gjort med jævne mellemrum siden, det daværende republikanske kongresmedlem og tidligere popidol, Sonny Bono, omkom ved en skiulykke i 1998.

Sonny Bono var en rutineret skiløber. For mange, lyder det derfor mistænkeligt, at han kom af dage ved at løbe ind i et træ i et terræn, han kendte til hudløshed. Det har fået flere til at hælde til den teori, at Den Russiske Mafia havde en kontrakt på ham, og at myndighederne nu tilbageholder oplysninger, der kan bevise, at han i virkeligheden blev tæsket ihjel.

Siden midten af 1960’erne, havde Bono været moralens vogter. Allerede på debutpladen, ’Inner Views’, der blev den eneste i eget navn, fra efteråret 1967, blot et par måneder efter ’The Summer Of Love’, var han ude med en løftet pegefinger. Sangen ’Pammie's On A Bummer’, fortæller historien om, hvordan brug af datidens modestoffer marihuana og LSD, ledte til prostitution. Et standpunkt, han ikke fraveg en tomme siden hen.
Bono var en mærkværdig figur på 1960’ernes popscene. På den ene side, ramte den musik, han lavede sammen med Cher, ned i tidsånden, de var en form for stilikoner. På den anden, var hans personlige og politiske holdninger ærkekonservative. Da han meldte sig ind i Det Republikanske Parti, var der nok nogen der vrængede på næsen, men forbløffet blev man ikke. Han blev hurtigt en af partiets mest indædte talsmænd i kampen mod alt fra pot til hård narko. En kamp, der måske blev hans død?

2 kommentarer:

capac sagde ...

Selv den mest erfarne billist kan køre galt...
Ja, Bono var en spøjs fætter, men lavede nogle mindeværdige popsange.

HHS sagde ...

Ja, en sang som The Beat Goes On, kan jeg af og til fange mig i, at gå at nynne.