Blogger Widget

tirsdag den 25. november 2008

The Acid Queen

Enten har denne signatur foræret The Who’s rockopera ’Tommy’ væk eller også er den indgået i en byttehandel indenfor de seneste 20-25 år. Den står i al fald ikke længere i pladereolen, og sidste gang den er set på grammofonen fortoner sig til et tidspunkt midt i 80’erne. Det er i og for sig også ligegyldigt. En ting er helt sikker. Undertegnede har aldrig set filmatiseringen af ’Tommy’ fra 1975. Hvilket måske er mangel på opdragelse, men hvad er pointen i den opbyggelige historie om den døve, stumme og blinde dreng Tommy, der efter at være gået uhyggeligt meget igennem, ender med at blive hyldet som konge af en flippermaskine? Ja, ja, at vi alle har et potentiale eller ’en drøm at befri’, for at citere en god dansk popsang, men derudover? Er det Pete Townshend’s allegori om The Who’s stjernefærd?

Når det er sagt, skiller et enkelt nummer fra filmen sig ud, Tina Turner’s ’Acid Queen’. Turner har indspillet det i to udgaver, dels til filmen og dels til hendes andet soloalbum ’Acid Queen’ fra 1975. Sidstnævnte er ferm. Slutteligt The Who med selv samme sang i en optagelse fra 1970. Hermed skulle der være grundlag for et sammenligneligt studie.

2 kommentarer:

capac sagde ...

Du burde nok unde dig selv at se filmen, der jo blev lavet af galningen Ken Russell. Om ikke andet for de musikalske indslag.

HHS sagde ...

Måske. Jeg har trods alt siddet hele Jean-Luc Godards ’One Plus One/Sympathy For The Devil’ ud ved en midnatsforestilling engang. Der i var der kun et nummer og et plot, som jeg muligvis var for træt til at fatte.

Jeg giver filmen en chance, hvis jeg finder den billigt. Ikke over en halvtredser :-)