Blogger Widget

tirsdag den 29. september 2009

Double Scotch

For ungefær tre år siden eller deromkring, faldt undertegnede helt og holdent for en popsang. Det sker af og til. For det meste viser det sig at være en døgnflue. Ude af øje, ude af sind, så at sige.

Det skotske poporkester Camera Obscura’s hyldest til folk-sangerinden med det svære sind, Dory Previn, er ikke desto mindre blevet hængende, som noget af det mest intelligente popmusik, der er lavet i årevis. Og når det så samtidig viste sig, at bandets album kunne fremvise en lille perlerække af sange, såsom titelnummeret ’Let's Get Out Of This Country’ og endnu en dedikationssang, denne gang til landsmanden Lloyd Cole, ’Lloyd, I'm Ready To Be Heartbroken’, røg pladen lukt ind på den ydmyge liste, som redaktionen på radioprogrammet Mod Strømmen udarbejdede over årets udgivelser i 2006.

Siden har Camera Obscura spillet en pragtfuld eftermiddags-koncert på Roskilde Festival 2007, ligesom det i år har udsendt ’My Maudlin Career’, der lægger sig i lige linie fra forgængeren. I morgen spiller Camera Obsura på Loppen på Christiania.
Torsdag står endnu en skotte på scenen i København. Skønt tematikken i sangene hos det tidligere Arab Strap medlem, Malcolm Middleton, for det meste bevæger sig i et kulsort mørke, hvor nedtrykthed og knugede og indestængte følelser er daglig kost, så stammer han fra samme begavede poptradition, som Camera Obscura. Så, der er faktisk al mulig grund til at glæde sig til de kommende dage. Middleton går på i Vega, kl. 21.

Ingen kommentarer: