Blogger Widget

søndag den 21. marts 2010

”Stem rødt. Arbejd sort.”

Punkrock-trioen Grotæsk har indenfor det seneste år været landet rundt i et forsøg på at benytte sig af ”rocken som den skal bruges, som vækkelse, provokation, underholdning og vigtigst af alt..... Til at sprede et budskab om frihed..…”. Nu er debutalbummet på gaden.

Og hvilket et af slagsen. 38 hæsblæsende minutter, strækkende sig fra den første skæring, ’Moralens vogtere’, der har Peter Peter med på guitar, og som lyder som Røde Mor i en punkudgave, over titler, der vækker genklang, ’Fuld af lort’, ’Kunstig lykke’, ’Pia, Lene og Ruth’, ’Alt hvad du har lært er lort’ og til ’Hippy’, der med ordene, ”En fantastisk hippie / kom til min dør / Hun gjorde mig til hendes / Yeah / Hun ga mig lys og varme / for jeg var / fuldstændig tom / Hun blev en kilde til liv / Og livet blev skønt”, havde været aldeles utænkelig i 1977.

Med trommeslager Gert Oestrich (City-X), der også har produceret, går der en lige linie til den dansksprogede punkrock fra første halvdel af firserne. Derudover består Grotæsk af Kristian Bartholdy (HellStrøm) på guitar og vokal, samt Jesper Ferry (Knallert) på bas og kor. Og minsandten om der ikke dukker et i dansk sammenhæng velkendt covernotenavn op, der har taget sig af mix og mastering, nemlig Flemming Hansson, søn af Freddy Hansson. Dig it!

Grotæsk kommer forbi Beta, dvs. Amager Bios nye scene, d. 2. april og Loppen, d. 8. april. Og d. 22. april, har radioprogrammet Mod Strømmen fornøjelse af at få trioen indenfor døren.

Ingen kommentarer: