Blogger Widget

mandag den 22. marts 2010

’Plundered My Soul’

For ikke mere end otte-ti år siden, udvekslede de fleste musik via kassettebånd. Lp’er og cd’er blev overspillet en masse. Undertegnede har ikke tal på de bånd, han har modtaget eller selv lagt plader til. En overgang gik det udover ’Exile On Main Street’ med The Rolling Stones, der blev delt ud med rund hånd. Således også til den første i vennekredsen, der intens dyrkede Nick Cave, og som gik med aspirationer om at ligne John Cale, selvom der var større enighed om, at han slægtede en ung Bob Dylan på. At han også havde et crush på Echo & The Bunnymen, lader vi gå ubemærket hen.

En sen aften, et stykke tid efter at have foræret ham båndet, stod denne signatur og rodede i hans kassettesamling. Op dukkede ’Exile..’, der blev listet i båndoptageren, hvorefter der blev skruet op og ud væltede en anstrengende stønnen nedover noget jazzklaver-improvisation! Selv ikke en forbløffet spolen frem og tilbage, fik det til at stoppe, det blev bare ved og ved. Efter at have overvundet chokket, dristede undertegnede sig til at spørge, hvad der var blevet af Stones? Med et overbærende blik, der nærmest sagde hvad fanden rager The Rolling Stones mig, fortalte modtageren, at det skam var Keith Jarrett’s ’The Köln Concert’ fra 1975, som Stones’ mesterværk havde måtte vige pladsen for.

Måske kan man undskylde det med at være ung og søgende, og indgå i den kategori af eksistenser, om hvem det i All Music Guide’s anmeldelse af ’The Köln Concert’ hedder:
”Every pot-smoking and dazed and confused college kid — and a few of the more sophisticated ones in high school — owned this as one of the truly classic jazz records”
Her mange år efter, forekommer det ikke desto mindre stadig denne blogger, som værende rendyrket helligbrøde. Vi har dog holdt forbindelsen ved lige og nydt adskillige rockkoncerter sammen siden.

Til maj kommer ’Exile On Main Street’ i en de-luxe udgave. De oprindelige atten spor, der blev indspillet i Olympic Studios i London, i Keith Richard's palæ Nellcôte i Sydfrankrig, hvor billederne her også stammer fra, og i Los Angeles, er selvfølgelig alle med. Herudover indeholder den ti numre, der ikke har været udgivet før.
1. Loving Cup (alternate take)
2. Pass The Wine (Sophia Loren)
3. I'm Not Signifying
4. Dancing In The Light
5. So Divine (Aladdin Story)
6. Soul Survivor (alternate take)
7. Following The River
8. Plundered My Soul
9. Good Time Women
10. Title 5
Den første forsmag på det nye / gamle materiale, kan man dog allerede få d. 16. april, hvor singlen ’Plundered My Soul’ / ’All Down The Line’ (alternate version), udkommer. Udgaven af ’All Down The Line’ er i øvrigt kun at finde som b-side.

Ingen kommentarer: