Blogger Widget

torsdag den 4. marts 2010

’I Fought The Law’

The Crickets finest hour var med Buddy Holly. Ingen tvivl om det. Da Holly nogle måneder før sin død i januar 1959, flyttede til New York for at gå solo, så det i en periode ud til, at The Crickets ville gå i opløsning. Bandet blev dog efter betænkningstid og udsigtsløse, skulle det vise sig, forhåbninger om, at Buddy Holly ville bruge dem igen, genetableret med Sonny Curtis, som lead-guitarist og forsanger.

I maj 1959 gik The Crickets i studiet og indspillede ’I Fought The Law’, der har trukket et langt spor i populærmusikken. The Crickets udgave solgte ikke noget videre, men da The Bobby Fuller Four udsendte det i 1965, ramte det hitlisterne. Senere versioner med eksempelvis The Clash, og ikke mindst The Dead Kennedys begavede omskrivning af sangen, var med til at holde modet og børsterne oppe hos et nyt publikum i begyndelsen af fattigfirserne.

I 1970’erne turnerede The Crickets med out-law countrystjernen, Waylon Jennings. Som kontrast til pressefotoet øverst, ses bandet her sammen med sidstnævnte til hans 42-års fødselsdag i 1979. Motorcyklen har tilhørt Buddy Holly og var The Crickets gave til fødselaren.

Ingen kommentarer: