Blogger Widget

søndag den 9. januar 2011

Beat 2010. Kommenteret (1 af 3)

Som lovet før jul. Første afdeling af Mod Strømmens selvbestaltede ekspertpanels tanker om årets plader 2010. Ole Lindved Sværke har ordet:

"Hermed et bud på 10 af de bedste fra 2010 - i ganske vilkårlig rækkefølge.

LCD Soundsystem / This Is Happening
James Murphy bygger videre på sine musikalske erindringer. Måske ikke så skarpt som tidligere, men stadig friskt og indimellem overrumplende.

Sufjan Stevens / The Age of Adz
Too Much? Måske. I hvert fald spraglet og til tider excentrisk, men der er stadig momenter af skønhed og i blandingen af klokker, electrotrommer og autotuning er det umiskendeligt Sufjan Stevensk. Et album, der vokser.

Four Tet / There Is Love In You
Kieran Hebden er tilbage i sin velkendte blanding af electronica, breakbeats og jazzprægede vibrafoner. Denne gang er det dog mere hypnotisk og ganske dansabelt.

Deerhunter / Halcyon Digest
Deerhunters måske mest helstøbte album til dato - og alligevel et album, der kommer vidt omkring. Bradford Cox kan sin musikhistorie, og han forvalter den fint i sine kreative og produktive årer.

Emeralds / Does It Look Like I’m Here?
Kosmisk rock og ambient anno 2010. Indimellem føler man sig hensat til 70'ernes Vesttyskland eller The Orb og KLF's ambiente eksperimenter i staten af 90'erne, men det fungerer overraskende godt og vel at mærke på egne præmisser.

Oneohtrix Point Never / Returnal
Fra åbningskaskaden af støj, spreder Returnal sig ud i et endeløst og tåget univers, hvor melodier og lyde dukker op i smukke glimt.

Flying Lotus / Cosmogramma
Spraglet og kaotisk fremtidsmusik. Et genreblandende album, der på sin helt egen facon lægger sig i kølvandet på tidligere WARP-klassikere som 'The Richard D. James Album', 'Music Is Rotted One Note' og 'One Word Extinguisher'. Endnu et album, der bliver bedre fra gang til gang.

Ariel Pink / Before Today
Pop-musik fra 60'erne, 70'erne og 80'erne samlet i endnu et spraglet album fra 2010. Et album, der hele tiden balancerer på en nærmest usynlig grænse mellem kitsch og kunst. Det hele er samlet i singlen ‘Round And Round‘, der for mig står som årets pophit.
Twin Shadow / Forget
Elegant 80'er æstetik fra den i New York bosiddende George Lewis Jr. Produceret af Chris Taylor fra Grizzly Bear.

Swans / My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky
Første album i 14 år fra Michael Gira's Swans. Og det er umiskendelig Swans - eller skal vi sige Michael Gira. Skønhed og brutalitet samlet så intenst, at det nærmest kan føre til fysisk ubehag - men det tager man gerne med."

Ingen kommentarer: