Blogger Widget

mandag den 30. april 2018

The Dirtbombs spiller Sparks


Jeg forventer ikke, at nogen tager til genmæle, når jeg skriver, at Mick Collins er den ubestridte boss i The Dirtbombs. Sammen med Dan Kroha og Peggy O'Neill, dannede han, det bluesinfluerede garagerock-band The Gories, tilbage i midten af firserne. Trioen gik hvert til sit efter en turbulent Europa-turne i 1992. Et par år efter etablerede Collins bandet Blacktop, der også gik i opløsning, hvorefter han udsendte et par plader med King Sound Quartet i anden halvdel af halvfemserne. The Dirtbombs, der debuterede med en single i 1996, har således vist sig at være Collins mest sejlivede projekt. Siden 1998 har ensemblet udgivet seks album på In The Red.

Pladen vi skal til her, ’We Have You Surrounded’ fra 2008, var tænkt som en ep, men som indspilningerne skred frem blev det til en lp. Albummet er løst bygget omkring den engelske tegneserieforfatter Alan Moores paranoide og begsorte storbydigt, ’Leopard Man At C & A’. Skønt en af sangene fra pladen bærer samme titel, så er det dog The Dirtbombs cover af Sparks ’Sherlock Holmes’, jeg vil fremhæve her.

’Sherlock Holmes’, der er fra Sparks-udgivelsen ’Angst In My Pants’ fra 1982, blev senere udsendt på en 7”'er med titlen ’The Dirtbombs... Play Sparks’. B-siden var ’Nothing To Do’ fra ‘Big Beat’, der udkom I 1976.Ingen kommentarer: